ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κεραμέως: Δεν είναι ρεαλιστικό να διπλασιάσουμε τις αίθουσες διδασκαλίας

12:20 - 02 Σεπ 2020 | Πολιτική
Κεραμέως: Δεν είναι ρεαλιστικό να διπλασιάσουμε τις αίθουσες διδασκαλίας
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δέχεται κριτική για το γεγονός ότι αποφάσισε το άνοιγμα των σχολείων να γίνει χωρίς μείωση των μαθητών ανά τάξη.

Η κα. Κεραμέως, ωστόσο, επιμένει πως οι επιστήμονες δεν θεωρούν απαραίτητο να "σπάσουν" τα τμήματα και να χωριστούν οι μαθητές, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζει ως "μη ρεαλιστική" μία τέτοια απόφαση.

Όσον αφορά στο ζήτημα των αιθουσών και στο γιατί δεν «έσπασαν» τα τμήματα ώστε να περιλαμβάνουν λιγότερους μαθητές ανά τάξη, η υπουργός τόνισε το πρωί της Τετάρτης στο Open πως δεν ήταν αυτή η εισήγηση της επιτροπής και πως «δεν είναι ρεαλιστικό να διπλασιάσουμε τις αίθουσες διδασκαλίας».

Παράλληλα, η κυρία Κεραμέως σημείωσε: «Η ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής είναι να γυρίσουν τα παιδιά μας σε μία κανονικότητα. Τι θα πει κανονικότητα; Θα πει να γυρίσουν στο σχολείο, στο σχολείο όπως το ξέρουν, με όλους τους συμμαθητές τους και τους εκπαιδευτικούς τους. Αυτή είναι η εισήγηση της επιτροπής, όμως με αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Πρέπει να δούμε τι γίνεται και διεθνώς. Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, τα σχολεία ανοίγουν κανονικά. Ανοίγουν με αυξημένα προστασίας, με όλα τα παιδιά, γιατί αυτή είναι η νέα κανονικότητα. Τα παιδιά είναι η ασφαλέστερη πληθυσμιακή ομάδα που έχουμε». 

Επιπλέον, η υπουργός δήλωσε ότι η μη επιστροφή στο σχολείο μπορεί να έχει χειρότερες συνέπειες στα παιδιά, ότι η εκπαίδευση στη μάσκα θα είναι μέρος της καθημερινότητας των παιδιών και ότι σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα σε μαθητή, θα κλείσει το τμήμα. Τέλος, διευκρίνισε πως τα μέτρα θα αξιολογούνται καθημερινά. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.