ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα συμφώνησε σε διάλογο και μετά έκανε πίσω

12:44 - 04 Σεπ 2020 | Πολιτική
Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα συμφώνησε σε διάλογο και μετά έκανε πίσω
Για... πισωγύρισμα κατηγορεί την Ελλάδα η Τουρκία, με αφορμή την ανακοίνωση του ΝΑΤΟ για συνομιλίες, που διαψεύστηκε από την Αθήνα.

Με αφορμή την προσπάθεια διαμεσολάβησης του ΝΑΤΟ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατηγορεί την Ελλάδα πως ενώ αρχικά συμφώνησε για συνομιλίες, στη συνέχεια έκανε πίσω.

Ο Μελβούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Αθήνα έδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν είναι κατάλληλη για διάλογο, καθώς δεν ήταν ειλικρινής σε ό,τι αφορά τη διαμεσολάβηση του ΝΑΤΟ.

«Η Ελλάδα δεν ήταν ειλικρινής στη διαμεσολαβητική προσπάθεια του ΝΑΤΟ και μας έδειξε για ακόμη μια φορά πως δεν επιθυμεί διάλογο» είπε ο Τούρκος υπουργός.

«Εάν η Ελλάδα περιμένει να παραιτηθούμε των δικαιωμάτων μας στην Ανατολική Μεσόγειο και να δεχτούμε τους όρους της, θα απογοητευτεί» δήλωσε ακόμα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Sabah στην αγγλόφωνη έκδοσή της. 

Η Ελλάδα από τη μεριά της δηλώνει έτοιμη για διάλογο, αλλά θέτει ως προϋπόθεση την αποχώρηση των τουρκικών πλοίων από την περιοχή κοντά στο Καστελόριζο. Η θέση αυτή εκφράστηκε και διά στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη την Παρασκευή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.