ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελλάς-Γαλλία... συμφωνία για 20 Rafale

12:32 - 04 Σεπ 2020 | Πολιτική
Ελλάς-Γαλλία... συμφωνία για 20 Rafale
Ελλάδα και Γαλλία είναι κοντά στην υπογραφή αμυντικής συμφωνίας για προμήθεια με διαδικασία εξπρές, 12 μεταχειρισμένων γαλλικών πολεμικών αεροσκαφών και 8 καινούριων μαχητικών Rafale.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις εδώ και ένα μήνα βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, λόγω της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο και η κυβέρνηση αποφάσισε να τις ενισχύσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ η συμφωνία με τη Γαλλία για τα μαχητικά πρέπει να θεωρείται δεδομένη και είναι πια θέμα χρόνου να ανακοινωθεί και επίσημα.

Όπως γράφει το Forbes η απόκτηση των μαχητικών Rafale θα δώσει εξαιρετικό ποιοτικό πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας μέχρι και το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας. Τα γαλλικά μαχητικά θεωρούνται 4,5 γενιάς.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα την προηγούμενη εβδομάδα κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters πως η Ελλάδα είναι σε διαπραγματεύσεις με τη Γαλλία και άλλες χώρες, για να ενισχύσει τις αμυντικές της ικανότητες. «Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με τη Γαλλία και όχι μόνο, για να ενισχύσουμε τις αμυντικές μας ικανότητες. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν συζητήσεις που περιλαμβάνουν την αγορά αεροσκαφών», δήλωσε Ελληνας κυβερνητικός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν ακόμη τελικές αποφάσεις. 

«Δεν υπάρχει συμφωνία, όπως γράφεται στα μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, υπάρχουν συζητήσεις για μια σειρά θεμάτων», ανέφερε από την πλευρά του Γάλλος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.