ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Έτοιμη για κυρώσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσης

21:01 - 04 Σεπ 2020 | Πολιτική
Κομισιόν: Έτοιμη για κυρώσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσης
Ετοιμη να επιβάλει περιοριστικά μέτρα είναι η Κομισιόν, εφόσον η Τουρκία δεν προχωρήσει σε αποκλιμάκωση, όπως ανέφερε ο υπεύθυνος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Πίτερ Στάνο.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο κ. Στάνος υπογράμμισε πως «Η ΕΕ είναι πολύ ξεκάθαρη σε σχέση με την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα και την Κύπρο  και η προσδοκία της ΕΕ εκφράστηκε προς στην Τουρκία  τόσο με δημόσιες δηλώσεις όσο και μέσω της δέσμευσης του Ύπατου Εκπροσώπου Μπορέλ ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Τσαβούσογλου, τον ενημέρωσε για τις συζητήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών και τις προσδοκίες της ΕΕ να δουν την αποκλιμάκωση, να δουν διάλογο και δέσμευση και όχι μονομερή βήματα τα οποία αποτελούν προκλήσεις και συμβάλλουν στην αύξηση των εντάσεων»

Παράλληλα , ο κ. Στάνο τόνισε ότι «η ΕΕ έχει ξεκαθαρίσει τι θα συμβεί από την πλευρά μας εάν δεν υπάρχουν δείγματα αποκλιμάκωσης. 

Γι' αυτό το συμβούλιο είναι έτοιμο να ξεκινήσει συζητήσεις για πιθανά περιοριστικά μέτρα  αλλά όλοι ελπίζουμε ότι είναι πιθανόν να προχωρήσουμε μέσω του δρόμου του διαλόγου και των συζητήσεων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.