ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρίπτυχο για Ένοπλες Δυνάμεις: Εξοπλιστικά, αμυντική βιομηχανία και ανθρώπινο δυναμικό

10:11 - 06 Σεπ 2020 | Πολιτική
Τρίπτυχο για Ένοπλες Δυνάμεις: Εξοπλιστικά, αμυντική βιομηχανία και ανθρώπινο δυναμικό
«Δεν φοβόμαστε τις απειλές. Και η ρητορεία και οι προκλητικές ενέργειες ξεφεύγουν από ό,τι έχουμε συνηθίσει εδώ και δεκαετίες. Γι αυτό το ζήτημα των τελευταίων δύο μηνών, χρειάζεται ψυχραιμία και ετοιμότητα. Εχουμε μόνο μία και μόνο διαφορά με την Τουρκία, την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μας».

Τα παραπάνω τόνισε ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Open TV, αναφορικά με τις νέες απειλές που εκτόξευσε ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν.

Παράλληλα χαρακτήρισε εσωτερική προπαγάνδα τις πληροφορίες περί μετακίνησης τουρκικών στρατευμάτων στην Αδριανούπολη, τα οποία δεν επιβεβαιώνονται, όπως τόνισε. «Εχει κουράσει με την συμπεριφορά του, ακόμα και το εσωτερικό της χώρας και δεν καταλαβαίνουμε το λόγο που το κάνει».

Από την πλευρά της η Ελλάδα έχει εντατικοποιήσει όλες τις διπλωματικές ενέργειες κι όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με τις απειλές πολέμου του Τούρκου προέδρου: «Ευχόμαστε ποτέ να μην χρειαστεί, αλλά θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Δεν μας τρομάζει καμία απειλή».

Ο κύριος Πέτσας επανέλαβε επίσης ότι ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ θα εξαγγείλει ένα τρίπτυχο που θα αφορά και στην άμυνα της χώρας και θα έχει να κάνει με τα εξοπλιστικά προγράμματα, την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας και ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό στις Ενοπλες Δυνάμεις. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.