ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βουλή: «Μάχη» των πολιτικών αρχηγών για τις συνέπειες της πανδημίας

10:10 - 07 Σεπ 2020 | Πολιτική
Βουλή: «Μάχη» των πολιτικών αρχηγών για τις συνέπειες της πανδημίας
Το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Βουλή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τις συνέπειες της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Η συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, θα διεξαχθεί έπειτα από πρωτοβουλία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.

Όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, η συζήτηση θα αρχίσει στις 17:00, με αγόρευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των προέδρων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και ενός ή δύο υπουργών. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί, χωρίς να διεξαχθεί ψηφοφορία, σε μία συνεδρίαση.

Τι αναμένεται να συζητήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Αρχικά, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα απαριθμήσει τα βασικά μέτρα, που έλαβε η κυβέρνηση, προκειμένου να θωρακίσει το σύστημα υγείας και την οικονομία από τα διαδοχικά κύματα της πανδημίας, ενώ θα καταδικάσει όσους διακινούν θεωρίες συνωμοσίας και καλούν τον κόσμο σε ανυπακοή για τα μέτρα προστασίας.

Εν συνεχεία, ο κ. Μητσοτάκης θα επισημάνει ότι σε μεγάλο βαθμό η χώρα κατάφερε να τιθασεύει τον κορονοϊό και τους θερινούς μήνες που άνοιξε ο τουρισμός εξηγώντας πως συγκριτικά με άλλες χώρες η Ελλάδα παραμένει χαμηλά στην σχετική υγειονομική λίστα (αριθμός κρουσμάτων, νεκρών).

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αναφερθεί στην αύξηση των διενεργούμενων τεστ, στην ενίσχυση των ΜΕΘ, ενώ σύμφωνα με συνεργάτες του, εάν προκληθεί θα επικρίνει την στάση της αντιπολίτευσης και ιδίως του Αλέξη Τσίπρα που επενδύει στην καταστροφολογία προκειμένου να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.

Από την άλλη πλευρά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να υποστηρίξει ότι η χώρα αντιμετωπίζει πρωτοφανή υγειονομική και οικονομική κρίση λόγω έλλειψης στρατηγικής από την κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας θα επαναλάβει ότι οι θυσίες της κοινωνίας στο πρώτο κύμα της πανδημίας σπαταλήθηκαν από λανθασμένους κυβερνητικούς χειρισμούς, ενώ θα επικαλεστεί και τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκειμένου να υποστηρίξει ότι έρχονται «μαύρες» ημέρες για την οικονομία.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, αναμένεται να κατηγορήσει την κυβέρνηση για ελλείψεις, αντιφάσεις και παλινδρομήσεις. Η κ. Γεννηματά θα χαρακτηρίσει πρόχειρο το σχέδιο για την επαναλειτουργία των σχολείων, ενώ αναμένεται να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αποτελεσματικότερη θωράκιση της κοινωνίας και των ευαίσθητων δομών όπως είναι οι οίκοι ευγηρίας, δομές φιλοξενίας κ.α.

Τέλος, όσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, πρόκειται να ασκήσει οξύτατη κριτική, υπογραμμίζοντας πως σε μια ακόμα κρίση το κόστος το πληρώνουν εργαζόμενοι και φτωχά νοικοκυριά. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, πιθανότατα θα συνεχίσει την ρητορική αμφισβήτησης της χρήσης μάσκας, ενώ αντιπολιτευτικούς τόνους θα σηκώσει και ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:21 - 07 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.