ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Τέσσερα εκατομμύρια φέτος οι τουρίστες- Περιορίσαμε την ύφεση

18:15 - 07 Σεπ 2020 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Τέσσερα εκατομμύρια φέτος οι τουρίστες- Περιορίσαμε την ύφεση
Λιγότερη κινδυνολογία ζήτησε από την αντιπολίτευση ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή, με θέμα τις συνέπειες της πανδημίας στην Ελλάδα. Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις επιλογές της κυβέρνησης στη διαχείριση της κρίσης, ενώ σημείωσε πως η ύφεση στο εξάμηνο είναι καλύτερη από το μέσο όρο στην ευρωζώνη και η Ελλάδα απέφυγε το σενάριο που την ήθελε ουραγό για μία ακόμη χρονιά.

 Η Ελλάδα κατέγραψε ύφεση το εξάμηνο 7,9%, ενώ ο μέσος όρος στην ευρωζώνη είναι 9,1% τόνισε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και τη Φώφη Γεννηματά, που του ασκούν κριτική.

Σημείωσε δε πως έχει σχέδιο για τη στήριξη της οικονομίας και για το τελευταίο τρίμηνο του έτους, το οποίο και θα ανακοινώσει το Σαββατοκύριακο από τη Θεσσαλονίκη.

"Κρατάμε εφεδρείες, δεν σπαταλάμε πόρους. Αντίθετα, τους ρίχνουμε πολύ προσεκτικά στην οικονομία σεβόμενοι τους κόπους των φορολογουμένων. Περισσοτερα θα εξαγγείλω στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο για τους επόμενους  μήνες", τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης.

Σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της πανδημίας, ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται πως έχει κάνει τις σωστές επιλογές. Υπερασπίστηκε επίσης τις αποφάσεις για το άνοιγμα της οικονομίας και του τουρισμού, ενώ είπε πως και η αυστηροποίηση των μέτρων σε συγκεκριμένες τουριστικές περιοχές αποδείχθηκε πως φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Για το άνοιγμα του τουρισμού είπε ότι "σκοπός μας ήταν να σώσουμε ότι μπορούμε από την τουριστική χρονιά, και αυτό παραμένει ο στόχος μας, συνέχισε ο πρωθυπουργός. Υπολογίζεται ότι θα έχουμε 4 εκατομμύρια επισκέπτες. Κανείς δεν είχε το δικαίωμα να στερήσει αυτά τα χρήματα από τα δημόσια ταμεία".

Εκτίμησε επίσης ότι δεν αποδεικνύεται πως ο τουρισμός ευθύνεται για το δεύτερο κύμα της πανδημίας: "Θα σας παρακαλούσα να σταματήσετε να μιλάτε για προχειρότητες γιατι προσβάλλετε όλους τους ανθρώπους που πάλεψαν", είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους.

Κλείνοντας έκανε λόγο για απόθεμα κύρους της Ελλάδας στο εξωτερικό, επισημαίνοντας ότι πλέον "η χώρα δανείζεται με τα χαμηλότερα επιτόκια στην ιστορία της".

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 19:16 - 07 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.