ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα επικοινωνία Παναγιωτόπουλου-Παρλί για τα εξοπλιστικά

07:14 - 08 Σεπ 2020 | Πολιτική
Αθήνα και Παρίσι συνεχίζουν με ικανοποιητικό ρυθμό τις επαφές τους για την αγορά σύγχρονων οπλικών συστημάτων από ελληνικής πλευράς, εν μέσω της σταθερά προκλητικής τουρκικής επιθετικότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναμένεται να έχει νέα επικοινωνία με τη Γαλλίδα ομόλογό του, Φλοράνς Παρλί. Η επικοινωνία εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας, που γίνεται ενόψει της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, την ερχόμενη Πέμπτη.

Η συνάντηση των δύο ηγετών θα γίνει στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των χωρών του ευρωπαϊκού νότου (MED7), θα διεξαχθεί στις 10 Σεπτεμβρίου στην Κορσική. Μακρόν και Μητσοτάκης θα ενημερώσουν την σύνοδο «Μed7» για την Τουρκία και τις επιθετικές κινήσεις της στο Αιγαίο.

Στο επίκεντρο της επικοινωνίας των δύο υπουργών αναμένεται να είναι η οριστικοποίηση της αγορά 18 πολεμικών αεροσκαφών Rafale, καθώς και το πόσα από αυτά θα είναι καινούργια και πόσα μεταχειρισμένα.

Όσον αφορά την χθεσινή τους συνομιλία, Παναγιωτόπουλος και Παρλί συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των mirage 2000 ώστε και τα 44 που διαθέτει η ελληνική πολεμική αεροπορία να είναι σε πτητική κατάσταση.

Επιπλέον, συζήτησαν για την πιστοποίηση των γαλλικών όπλων, που διαθέτει το ελληνικό οπλοστάσιο, δηλαδή τους πυραύλους Scalp και Exocet και την παραλαβή άλλων 6 ελικοπτέρων ΝΗ-90 ώστε να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα για τον στρατό ξηράς.

Τελευταία τροποποίηση στις 07:06 - 08 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.