ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κικίλιας: Εξασφαλίσαμε δόσεις του εμβολίου της Οξφόρδης μέχρι τον Ιούνιο

15:46 - 08 Σεπ 2020 | Πολιτική
Κικίλιας: Εξασφαλίσαμε δόσεις του εμβολίου της Οξφόρδης μέχρι τον Ιούνιο
«Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει 720.000 δόσεις του εμβολίου της Οξφόρδης κάθε μήνα από τον Δεκέμβριο έως τον Ιούνιο», τόνισε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως στη συμφωνία που έχει συνάψει η ΕΕ με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca, οι χώρες της Ευρώπης θα λάβουν πάνω από 400.000.000 δόσεις από το συγκεκριμένο εμβόλιο, όταν κυκλοφορήσει.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλας ανέφερε πως στις 15 Οκτωβρίου θα αρχίσει ο αντιγριπικός εμβολιασμός στη χώρα μας, προσθέτοντας πως στα τέλη Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση,ενώ σημείωσε ότι η χώρα μας έχει εξασφαλίσει 1.000.000 περισσότερα εμβόλια από πέρυσι και 2.000.000 από πρόπερσι.

Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός, τις επόμενες μέρες θα δοθεί συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ξεκαθαριστούν οι λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει ο εμβολιασμός για τη γρίπη, που αναμένεται να διαρκέσει έως τον Δεκέμβριο.

Τέλος, σχολιάζοντας τους συνωμοσιολόγους, ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως ναι μεν υπάρχει το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να πιστεύουν ό,τι θέλουν, ωστόσο οι πολίτες αυτοί είναι μειοψηφία και υπογράμμισε πως δεν υπάρχει ούτε ένας επιστήμονας στον κόσμο να συστήνει στους πολίτες να μη φορέσουν μάσκα για να προστατευθούν από τον κορονοϊό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.