ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσκεψη του Ολλανδού ΓΕΕΘΑ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

16:17 - 08 Σεπ 2020 | Πολιτική
Επίσκεψη του Ολλανδού ΓΕΕΘΑ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, επισκέφθηκε την Τρίτη ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ολλανδίας, Ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στη χώρα.

Ειδικότερα, τον αρχηγό των ολλανδικών Ενόπλων Δυνάμεων, υποδέχθηκε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ενώ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους συζήτησαν για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο με ιδιαίτερη έμφαση στις εξελίξεις στη Συρία και τη Λιβύη.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, επισημάνθηκε η ανάγκη εφαρμογής των αποφάσεων του ΟΗΕ και ο καταλυτικός ρόλος που θα πρέπει να διαδραματίσει σε αυτή τη προσπάθεια η ευρωπαϊκή επιχείρηση "Ειρήνη".

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έθεσε το θέμα της αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Υπογράμμισε δε, την εργαλειοποίηση από την πλευρά της γείτονος του μεταναστευτικού και της ανάγκης διατήρησης της Aegean Activity για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.

Ακολούθως, ο ναύαρχος Μπάουερ πραγματοποίησε εθιμοτυπική συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο ναύαρχος Μπάουερ συνοδευόταν από την πρέσβη της Ολλανδίας Στέλλα Ρόννερ- Κρούμπασιτς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.