ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντι Μάιο: Δεδομένη η αλληλεγγύη μας στην Ελλάδα

21:19 - 08 Σεπ 2020 | Πολιτική
Ντι Μάιο: Δεδομένη η αλληλεγγύη μας στην Ελλάδα
Στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και στην προκλητική στάση της Τουρκίας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Formiche, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας τόνισε πως παρακολουθεί «με ύψιστη προσοχή τα όσα συμβαίνουν στην ανατολική Μεσόγειο. Πρόσφατα, είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις επί αυτού του θέματος με τους ευρωπαίους ομολόγους μου στο Βερολίνο».

Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό, η στάση της Ιταλίας επί του θέματος δεν άλλαξε, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αποδείξαμε την αλληλεγγύη μας προς την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά πιστεύουμε ακράδαντα ότι η καταδίκη των μονομερών πράξεων, πρέπει να συνοδεύεται από την προσπάθεια να αποφευχθεί μια δυναμική που οδηγεί στην κορύφωση της έντασης».

Παράλληλα, ο Λουίτζι Ντι Μάιο πρόσθεσε πως η Ιταλία στηρίζει την αποστολή του Ύπατου Εκπροσώπου Μπορέλ να εντοπίσει μια πιο εποικοδομητική προσέγγιση, η οποία να στοχεύει στην αντιμετώπιση της βαθιάς αιτίας των σημερινών εντάσεων, δηλαδή τον καθορισμό, μεταξύ Αθήνας και 'Αγκυρας, των αμοιβαίων θαλάσσιων δικαιοδοσιών, αλλά και το κυπριακό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.