ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συναντήσεις Σταϊκούρα με Σολτς και Ντόνοχιου, πριν το Eurogroup

12:50 - 09 Σεπ 2020 | Πολιτική
Συναντήσεις Σταϊκούρα με Σολτς και Ντόνοχιου, πριν το Eurogroup
Σειρά συναντήσεων, ενόψει του Eurogroup, θα έχει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος μεταβαίνει στο Βερολίνο.

Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας θα συναντηθεί το πρωί της Πέμπτης με τον Γερμανό ομόλογό του Όλαφ Σολτς και τον υφυπουργό Οικονομικών και εκπρόσωπο της Γερμανίας στο Euro Working Group Jörg Kukies.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) στη Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή Ralph Brinkhaus, καθώς και με μέλη της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Το απόγευμα, ο υπουργός Οικονομικών θα συναντήσει τον νέο πρόεδρο του Eurogroup κ. Πασκάλ Ντόνοχιου.

Την Παρασκευή είναι προγραμματισμένες οι συνεδριάσεις Eurogroup και του Ecofin, όπου θα συζητηθούν η οικονομική κατάσταση της ευρωζώνης και της Ε.Ε. και η πορεία εφαρμογής των δράσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης.

Η Ελλάδα προσδοκά δημοσιονομική ευελιξία, που θα της δώσει τη δυνατότητα για νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας. 

Στο άτυπο αυτό συμβούλιο υπουργών Οικονομικών αναμένεται να επιβεβαιωθεί η συνέχιση και το 2021 της άρσης των περιορισμών των δημοσιονομικών κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας. Ουσιαστικά θα ανάψει για τα κράτη μέλη και φυσικά και για την Ελλάδα το πράσινο φως για να εφαρμόσουν επεκτατικές δημοσιονομικές πολιτικές και να «ανοίξουν» το κρατικό ταμείο για στήριξη των οικονομιών τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.