ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ: Δεν υπάρχει αλληλοαναγνώριση των τεστ Covid-19 μεταξύ των κρατών-μελών!

11:44 - 10 Σεπ 2020 | Πολιτική
ΕΕ: Δεν υπάρχει αλληλοαναγνώριση των τεστ Covid-19 μεταξύ των κρατών-μελών!
Το «μπάχαλο» που επικρατεί, μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, στον τομέα της αλληλοαναγνώρισης της εγκυρότητας των τεστ που γίνονται για τον εντοπισμό φορέων του κορονοϊού, αναδεικνύει, με γραπτή της ερώτηση προς την Κομισιόν, η Τσέχα ευρωβουλευτής της Ομάδας της Αριστεράς, Kateřina Konečná.

Η Τσέχα ευρωβουλευτής, αναφέρεται στην διαπίστωση ότι, τα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ αρνούνται να αναγνωρίσουν οποιοδήποτε είδος δοκιμής COVID-19 που έχει πραγματοποιηθεί σε άλλο κράτος μέλος.

Υπογραμμίζει δε ότι, οι αρχές δεν αποδέχονται ως απόδειξη μη μολυσματικότητας, τέστ που έχουν γίνει σ’ άλλη χώρα, ακόμη και αν είναι μόλις 1 ή 2 ημερών ή έχουν πραγματοποιηθεί λίγο πάνω από τα σύνορα, και αντίθετα επιμένουν ότι πρέπει να έχει γίνει δοκιμή από τα δικά τους εργαστήρια.

Επισημαίνοντας ότι, αυτή η δυσπιστία περιπλέκει πολύ τις ζωές των ανθρώπων που αναγκάζονται να ταξιδέψουν, η Τσέχα ευρωβουλευτής της Αριστεράς θέτει ευθέως στην Κομισιόν, τα κάτωθι ερωτήματα:

Αυτό σημαίνει ότι οι γιατροί και τα εργαστήρια σε άλλα κράτη μέλη δεν λειτουργούν με τα ίδια πρότυπα και συνεπώς τα αποτελέσματά τους είναι κατώτερα;

Γιατί δεν υπήρξαν προτάσεις για εναρμόνιση αυτής της πρακτικής;

Προτίθεται η Κομισιόν να προτείνει μέτρα ή κατευθυντήριες γραμμές στον τομέα αυτό;

Οι απαντήσεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον...

Νίκος Ρούσσης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.