ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MED7 στην Κορσική με... κερασάκι τα ελληνοτουρκικά

12:52 - 10 Σεπ 2020 | Πολιτική
MED7 στην Κορσική με... κερασάκι τα ελληνοτουρκικά
Σημαντική για τα ελληνοτουρκικά θεωρεί τη συνάντηση της Ευρωμεσογειακής Συνόδου στην Κορσική, η Ελλάδα, που αναμένεται να θέσει το ζήτημα της τουρκικής παραβατικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγές της ελληνικής Κυβέρνησης σημειώνουν ότι η Αθήνα αναμένει ισχυρό μήνυμα στήριξης από την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το προσχέδιο της Κοινής Διακήρυξης ικανοποιεί την ελληνική πλευρά, καθώς περιλαμβάνει σαφείς αναφορές στην τουρκική παραβατικότητα, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στην παρέμβασή του ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να θέσει την Ευρώπη προ των ευθυνών της για το Μεταναστευτικό. Παράλληλα, θα θέσει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας την ώρα που οι κυρώσεις κατά της 'Αγκυρας είναι στο τραπέζι και ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τη γειτονική χώρα μέχρι τη σύνοδο κορυφής στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν με βασικό θέμα τη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών και αγορά από την Αθήνα των αεροσκαφών Rafal και άλλου γαλλικού αμυντικού εξοπλισμού. Η συνάντηση θα γίνει στις 16.00 δηλαδή λίγο πριν την έναρξη της Διάσκεψης MED7.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:53 - 10 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.