ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Νορβηγία στέλνει εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό στην Μόρια

13:54 - 11 Σεπ 2020 | Πολιτική
H Νορβηγία στέλνει εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό στην Μόρια
Η Νορβηγία παρέχει άμεση βοήθεια στην Ελλάδα μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, στέλνοντας ιατρικό κλιμάκιο για την παροχή ιατρικής φροντίδας.

Έπειτα από αίτημα του ελληνικού Υπουργείου Υγείας στις 9 Σεπτεμβρίου 2020 για την παροχή βοήθειας με αποστολή ιατρικού προσωπικού, η Νορβηγία θα στείλει στη Λέσβο μια ομάδα γιατρών και νοσοκόμων με εμπειρία σε υγειονομικές κρίσεις έκτακτης ανάγκης (ΕΜΤ).

Η ομάδα θα παρέχει υποστήριξη στις υγειονομικές δομές του νησιού για δύο εβδομάδες, αλλά ενδέχεται να παραμείνει περισσότερο ανάλογα με τις ανάγκες. 

Το ιατρικό κλιμάκιο διαθέτει εμπειρία από την πρόσφατη συνδρομή του στην αντιμετώπιση της επιδημίας ιλαράς στη Σαμόα τον Δεκέμβριο του 2019, καθώς και στην νέα επιδημία αιμορραγικού πυρετού Ebola στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

«Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην Ελλάδα χρειάζονται άμεσα ανθρωπιστική υποστήριξη. Η προσφορά μας για αποστολή ιατρικής βοήθειας θα συμβάλει στην επείγουσα υγειονομική περίθαλψη τις επόμενες εβδομάδες», σημειώνει η Υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας, Ine Eriksen Søreide.

«Η  πανδημία του κορωνοϊού επιδείνωσε την ανθρωπιστική κρίση για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Ελλάδα. Είμαι ικανοποιημένη με την καλή συνεργασία που έχουμε με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες όταν προκύπτουν επείγουσες ανάγκες όπως αυτή. Οι προσπάθειες της Νορβηγίας συνδέονται με τον μηχανισμό ανθρωπιστικής βοήθειας και πολιτικής προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος τώρα συνδράμει στη χρηματοδότηση και τον συντονισμό της παροχής ιατρικής φροντίδας, προσθέτει η  κα Eriksen Søreide.

Η Νορβηγική Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και Σχεδιασμού Έκτακτης Ανάγκης είναι υπεύθυνη για την ομάδα σε συνεργασία με τη Νορβηγική Διεύθυνση Υγείας. Το ιατρικό προσωπικό  προέρχεται από νοσοκομεία σε όλη τη Νορβηγία. Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Ιατρικές ομάδες έκτακτης ανάγκης: https://www.who.int/news-room/q-a-detail/emergency-medical-teams

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.