ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Απαλύνουμε τον «πόνο» της πανδημίας-Βάζουμε την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης

12:01 - 12 Σεπ 2020 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Απαλύνουμε τον «πόνο» της πανδημίας-Βάζουμε την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης
«Ο στόχος της κυβέρνησης είναι αφενός να απαλύνει τον πόνο από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού και αφετέρου να βάλει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης».

Αυτά επισήμανε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της συνάντησής του με το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ-Helexpo, και τόνισε πως γι’ αυτά θα μιλήσει λεπτομερώς το βράδυ στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Για τη ΔΕΘ/Helexpo ο Πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να δούμε την κρίση λόγω του κορονοϊού ως ευκαιρία και σημείωσε πως πρέπει να καθιερωθεί ως θεσμός το πολιτικό Φόρουμ «Thessaloniki Helexpo Forum» που πραγματοποιείται για πρώτη φορά φέτος, επειδή ακυρώθηκε η 85η ΔΕΘ, ώστε να υπάρχει διάκριση ανάμεσα στον εμπορικό και τον πολιτικό χαρακτήρα της Διεθνούς Έκθεσης.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε έργο πνοής για τη Θεσσαλονίκη την ανάπλαση της ΔΕΘ και είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι μέσα ένα χρόνο και σε συνθήκες πανδημίας έγιναν πράγματα που θα χρειάζονταν χρόνια για να προχωρήσει το έργο της ανάπλασης.

Ξενάγηση στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης έφτασε λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί του Σαββάτου ο κ. Μητσοτάκης.

Η άφιξη του Πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και δίχως πολυπληθή υποδοχή, ενώ έγινε χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων -παρά μόνον της δημόσιας τηλεόρασης- για υγειονομικούς λόγους.

Ο Πρωθυπουργός έφτασε φορώντας μάσκα και τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Τζήκας τόνισε στις 28 Σεπτεμβρίου θα προκηρυχθεί ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το έργο της ανάπλασης.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, η επικεφαλής του πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με το ΔΣ της ΔΕΘ/Helexpo, ο Πρωθυπουργός περπάτησε στους χώρους της Διεθνούς έκθεσης και ο κ. Τζήκας του έδειξε, σε μακέτα, πως θα είναι ο χώρος της ΔΕΘ μετά την ανάπλαση.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:58 - 12 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.