ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νομοθετικές βελτιώσεις και μία βουλευτική τροπολογία έκανε δεκτές ο Κικίλιας

19:23 - 14 Σεπ 2020 | Πολιτική
Νομοθετικές βελτιώσεις και μία βουλευτική τροπολογία έκανε δεκτές ο Κικίλιας
Σε προσθήκες και νομοθετικές βελτιώσεις προχώρησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου του με την κύρωση των δύο ΠΝΠ του Αυγούστου.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανακοίνωσε πως κάνει αποδεκτή την βουλευτική τροπολογία που κατέθεσε ο Β' αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου που αφορά ζητήματα προσωπικού του Βοστάνειου Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Ο υπουργός Υγείας, επίσης, δεσμεύτηκε ότι στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός των επόμενων ημερών για την "Κύρωση της δωρεάς του Ωνάσειου Ιδρύματος και άλλες διατάξεις" εκεί θα ενσωματωθούν οι προτάσεις της τροπολογία του τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού "για την παράταση του χρονικού ορίου της κρυοσυντηρήσεως ωαρίων, ωοθηκικού ιστού, σπερματοζωαρίων, ορχικού ιστού και γονιμοποιημένων ωαρίων σε ειδικές Τράπεζες Κρυοσυντήρησης".

Τέλος, αναφερόμενος, στην τροπολογία του υπουργείου Υγείας που αφορά την παρακολούθηση των αποθεμάτων των ΜΑΦ και των μέσω ατομικής προστασίας, ο κ. Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι θεσπίζεται η πρόβλεψη, ότι εάν το ποσοστό των μέσων ατομικής προστασίας που κάνουν οι υγειονομικές περιφέρειες, βάση διαγωνισμού, πέσει κάτω από τον αριθμό ασφαλείας να μπορούμε μέσω της ΙΦΕΤ ΑΕ να προχωρήσουμε σε διαγωνισμούς για την εξασφάλιση επαρκών μέσων προστασίας για τους κρίσιμους μήνες του κορονοϊού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.