ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ζάεφ: Διμερείς σχέσεις και οικονομική συνεργασία στο επίκεντρο

16:55 - 16 Σεπ 2020 | Πολιτική
Συνάντηση Μητσοτάκη-Ζάεφ: Διμερείς σχέσεις και οικονομική συνεργασία στο επίκεντρο
Οι διμερείς σχέσεις με έμφαση στην ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ήταν το κύριο αντικείμενο των συνομιλιών κατά το γεύμα εργασίας που παρέθεσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προς τιμήν του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, επ' ευκαιρία της έλευσής του στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο του Economist.

Στη διάρκεια του γεύματος, εξετάστηκε η πορεία των διμερών σχέσεων και ιδιαίτερα η ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών.

Συζητήθηκε επίσης η ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας. Ο κ. Ζάεφ δεσμεύθηκε στην ανάγκη της καλής εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Με συνέντευξή του στο euronews, ο κ. Ζάεφ εξέφρασε την εκτίμησή του στον Έλληνα πρωθυπουργό: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη την ευκαιρία να δείξει τη στάση του απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία. Έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον, για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει τελειώσει. Τελείωσε. Τώρα ας συνεργαστούμε, ας κάνουμε δουλειές, ας βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών μας. Και είμαι πολύ χαρούμενος που ο πρωθυπουργός του νότιου γείτονά μας έδωσε μάχη για τον ευρωπαϊκό δρόμο της Β. Μακεδονίας. Όσα έχει κάνει απ' όταν έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι μόνο θετικά για τη Β. Μακεδονία.»

 



Τελευταία τροποποίηση στις 17:04 - 16 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.