ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προειδοποίηση Χαρδαλιά για τον Μεσογειακό Κυκλώνα-Η πορεία του φαινομένου

19:02 - 16 Σεπ 2020 | Πολιτική
Προειδοποίηση Χαρδαλιά για τον Μεσογειακό Κυκλώνα-Η πορεία του φαινομένου
«Καμπανάκι» προς τους πολίτες των περιοχών που αναμένεται να πλήξει από το απόγευμα της Πέμπτης το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, έκρουσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Εξήγησε ότι το φαινόμενο είναι γνωστό ως «μεσογειακός κυκλώνας» και μοιάζει με τους τροπικούς κυκλώνες των ΗΠΑ αλλά είναι πιο ασθενής, πιο βραχύβιος και μικρότερος σε μέγεθος και πως πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο που εμφανίστηκε από το ’95 και μετά και τείνει να ενταθεί.

Από το απόγευμα της Πέμπτης θα ξεκινήσει να εκδηλώνεται αρχικά σε νότιο Ιόνιο και Πελοπόννησο. Θα χτυπηθούν πρώτες Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ηλεία, Μεσσηνία.

Στη συνέχεια θα προχωρήσει στη Βόρεια Πελοπόννησο και τη Στερεά όπου τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ισχυρά και να έχουν μεγάλη διάρκεια.

Δείτε live την πορεία του φαινομένου παρακάτω:

Θα χτυπηθεί και η Αττική

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Καλλιάνο η Αθήνα θα ειναι μια από τις περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο των καταιγίδων από το ξημέρωμα της Παρασκευής μέχρι κατά διαστήματα και τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου.

Οι οδηγίες του Νίκου Χαρδαλιά προς τους Πολίτες
Ο κ. Χαρδαλιάς προέτρεψε τους πολίτες, κυρίως των περιοχών που θα πληγούν πρώτες να παραμείνουν σε απόλυτη επιφυλακή και να ακολουθήσουν τις τρεις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Πρώτον, όσοι βρίσκεστε σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς χειμάρρους ή ακτές αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειο, ημιυπόγειο ή ισόγειο. Ο κ. Χαρδαλιάς συνέστησε σε πολίτες που διαμένουν σε κτίσματα κοντά σε χειμάρρους ή ακτές να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μείνουν αλλού για τις ημέρες της κακοκαιρίας.

Δεύτερον, αποφύγετε κάθε άσκοπη μετακίνηση, ασφαλίστε τις πόρτες και μετακινηθείτε σε υψηλότερα επίπεδα, σε περίπτωση πλημμυρών.

Τρίτον, μην διασχίζετε χειμάρρους ή ρέματα για κανέναν λόγο είτε πεζοί, είτε οδηγώντας κάποιο όχημα.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:06 - 17 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.