ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: «Παράθυρο ευκαιρίας» της Τουρκίας για διάλογο

21:43 - 16 Σεπ 2020 | Πολιτική
Μητσοτάκης: «Παράθυρο ευκαιρίας» της Τουρκίας για διάλογο
Για «παράθυρο ευκαιρίας» της Τουρκίας στο διάλογο έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτησή του με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Economist, Daniel Franklin. Όπως είπε, η Άγκυρα έχει την επιλογή να διαπραγματευτεί με την ΕΕ, ενώ αν συνεχίσει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο τότε θα της επιβληθούν κυρώσεις.

Ειδικότερα, μιλώντας στο πλαίσιο της 24ης Ετήσιας Συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης του Economist με την Ελληνική Κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το πρόβλημα με την Τουρκία έχει ευρωπαϊκή διάσταση, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε τις συζητήσεις από το σημείο που σταμάτησαν και εφόσον δεν επιτευχθεί συμφωνία να πάμε το θέμα στη Χάγη προκειμένου να βρεθεί λύση.

Η Ευρώπη κατέστησε ξεκάθαρο ότι μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ η Τουρκία δεν έκανε κάτι ανάλογο παρά τις συνομιλίες και την πρόοδο που είχε επιτευχθεί, τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν έχει μιλήσει με τον πρόεδρο Ερντογάν μετά την τελευταία επικοινωνία τους, αλλά συνομιλούν ωστόσο οι σύμβουλοί τους.

Την ίδια ώρα ωστόσο, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την ανανέωσης, χτες, της παράνομης τουρκικής Navtex σε περιοχές της κυπριακής υφαλοκρηπίδας, επαναλαμβάνοντας πάντως ότι αν υπάρξει αποκλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας θα συζητήσουμε με την Τουρκία.

«Συνεχίζουμε με την ίδια ταχύτητα τις μεταρρυθμίσεις»

Όσον αφορά το εσωτερικό μέτωπο και την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνησή του είναι δημοσιονομικά υπεύθυνη και εστιασμένη στην προσέλκυση επενδύσεων, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει με την ίδια ταχύτητα το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων.

Δήλωσε αισιόδοξος ότι θα αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικονομία, καθώς και ότι το επενδυτικό κενό που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού θα καλυφθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια και από τον ιδιωτικό τομέα.

Τόνισε ότι θα επισπεύδονται οι μεταρρυθμίσεις και υπογράμμισε την πεποίθησή του ότι θα υλοποιηθούν οι ανακοινώσεις και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης. «Η κυβέρνησή μας έχει κάνει πολύ έργο και συνεχίζει να κάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά και εξήγγειλε ένα ειδικό σχέδιο για τον τουρισμό το προσεχές διάστημα.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:51 - 16 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.