ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βουλή: Ψηφοφορίες από απόσταση μέσω κινητού ή υπολoγιστή

19:23 - 17 Σεπ 2020 | Πολιτική
Βουλή: Ψηφοφορίες από απόσταση μέσω κινητού ή υπολoγιστή
Εξ αποστάσεως θα μπορούν να γίνονται πλέον -με τη βοήθεια της τεχνολογίας- όλες οι ονομαστικές ψηφοφορίες στη Βουλή, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ειδικότερα, μέσα από μία ειδική πλατφόρμα, οι βουλευτές θα συνδέονται είτε από το κινητό τους, είτε με το κομπιούτερ τους και θα ψηφίζουν από οπουδήποτε βρίσκονται. Αυτό αποφάσισε ομόφωνα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ώστε να αποτραπεί ο συνωστισμός βουλευτών.

«Καμπανάκι» χτύπησε στη Βουλή λόγω της μαζικής προσέλευσης βουλευτών στην Ολομέλεια για να ψηφίσουν, παρά τους περιορισμούς που έχουν τεθεί. «Δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό» είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

Ο γενικός γραμματέας της Βουλής, Γιώργος Μυλωνάκης, διευκρίνισε ότι η ειδική πλατφόρμα θα είναι έτοιμη περίπου σε δύο εβδομάδες, καθώς μέχρι τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ασφαλούς ταυτοποίησης του βουλευτή χρήστη.

Την πρόταση για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία είχαν καταθέσει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, μαζί με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, και στη  Διάσκεψη των Προέδρων αποφασίστηκε να τεθεί σε λειτουργία ένα σύστημα παρόμοιο με αυτό του Ευρωκοινοβουλίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.