ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέρασαν οι τροπολογίες για ΕΝΦΙΑ και επιδοτήσεις προσλήψεων

22:31 - 17 Σεπ 2020 | Πολιτική
Πέρασαν οι τροπολογίες για ΕΝΦΙΑ και επιδοτήσεις προσλήψεων
Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια του κοινοβουλίου την Πέμπτη, το νομοσχέδιο του υπουργείου Αθλητισμού για την "αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων, διακρινόμενοι συνοδοί αθλητών ΑμεΑ, σύσταση Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή(Ε.Ο.Ε), Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Π.Ε.) και άλλες διατάξεις".

Ειδικότερα, επί της Αρχής, το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε από τη ΝΔ ενώ όλα τα άλλα κόμματα καταψήφισαν. Το ίδιο και στο επίμαχο άρθρο που αφορά τα όρια ηλικία και θητείας των διοικήσεων των αθλητικών Ομοσπονδιών και Συνομοσπονδιών.

Η τροπολογία της κυβέρνησης που αφορά την απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ στα ακριτικά νησιά και το πρόγραμμα κινήτρων σε επιχειρήσεις με μειώσεις μη μισθολογικού κόστους όπου μπορεί να οδηγήσει ως κίνητρο για 100.000 νέες θέσεις εργασίας, ψηφίσθηκε από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, την καταψήφισε το ΚΚΕ ενώ με το "παρών" τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25.

Οι τόνοι της πολύωρης συζήτησης του αθλητικού νομοσχεδίου κινήθηκαν σε υψηλούς τόνους ανάμεσα στην κυβέρνηση, τους βουλευτές της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης, προσλαμβάνοντας μάλιστα ορισμένες φορές, η σύγκρουση και προσωπικό χαρακτήρα.

Θεσπίζουμε τα "αυτονόητα" για να υπάρξει "περισσότερο οξυγόνο στον υγιή αθλητισμό", ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Αθλητισμός, Λευτέρης Αυγενάκης, υποστηρίζοντας το αθλητικό νομοσχέδιο και υπογραμμίζοντας πως "στην κυβέρνηση είμαστε οπαδοί της ανανέωσης και της διαφάνειας".

Ο υφυπουργός Αθλητισμός Λευτέρης Αυγενάκης, στην πρωτολογία του, υπογράμμισε ότι "πλέον ο κόμπος στον αθλητισμό έχει φτάσει στο χτένι και είναι αδήριτη ανάγκη να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα, να υπάρξει ανανέωση, να μπει νέο αίμα στα αθλητικά πράγματα της χώρας μας. Πλέον, μιλούν γεγονότα, αθλητές, παράγοντες και η φωνή της βάσης του αθλητικού οικοδομήματος πρέπει να ακούγεται". 

Τελευταία τροποποίηση στις 23:41 - 17 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.