ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα μέτρα στην Αττική: Υποχρεωτική τηλεργασία 40%-Τέλος συναυλίες, σινεμά

18:20 - 18 Σεπ 2020 | Πολιτική
Νέα μέτρα στην Αττική: Υποχρεωτική τηλεργασία 40%-Τέλος συναυλίες, σινεμά
Επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού στην Αττική ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε συνέχεια των όσων δήλωσε το πρωί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Νίκος Χαρδαλιάς εξειδίκευσε τα μέτρα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα και έχουν στόχο να περιορίσουν την έξαρση της πανδημίας, που ιδιαίτερα στην Αττική αυτή την περίοδο "καλπάζει".

Από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου θα ισχύσουν τα εξής:

- Δημόσιες συναθροίσεις έως εννέα άτομα

- Αναστέλλονται οι συναυλίες.

- Αναστέλλονται οι προβολές σε κινηματογράφους.

- Εως 20 άτομα σε γάμους, βαφτίσια και κηδείες

- Υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% για εργαζομένους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Επίσης, στο Δημόσιο θα υπάρξει κλιμακωτό ωράριο με άφιξη στην εργασία στις 07:00, 08:00 και 09:00, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα ΜΜΜ.

Τα κρούσματα στην Αττική

Ο κ. Χαρδαλιάς αιτιολόγησε τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα στην Αττική καθώς σε σύνολο 14.000 κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4.084 ενεργά και 2.100 στην Αττική. 966 εξ αυτών είναι στον Δήμο Αθηναίων, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στο κέντρο της πόλης, σε συγκεκριμένες γειτονιές.

Παράλληλα, κάλεσε τους εργοδότες να εφαρμόζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς το 29,07% των κρουσμάτων έχουν εντοπιστεί σε χώρους εργασίας. Ο κ. Χαρδαλιάς επέμεινε στις συστάσεις για χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς, ενώ έκανε και σύσταση στους άνω των 65 να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Ανακοινώθηκε επίσης πως ώστε να αποφορτιστούν τα νοσοκομεία ορισμένοι ασθενείς με ήπια συμπτώματα θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία καραντίνας με ιατρική παρακολούθηση. Η απόφαση αυτή αφορά κυρίως μετανάστες, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:31 - 18 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.