ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη για εξηγήσεις

20:14 - 18 Σεπ 2020 | Πολιτική
Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη για εξηγήσεις
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στην Τουρκία, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για πρωτοσέλιδο τίτλο, που δημοσιεύτηκε σε ελληνική εφημερίδα για τον Ταγίπ Ερντογάν.

«Ελληνική εφημερίδα εμφανίστηκε με κατάπτυστο τίτλο για τον πρόεδρο Ερντογάν. Εκλήθη ο Έλληνας πρέσβης», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σημειώνοντας ότι «προσβολές και βωμολοχίες δεν θα πρέπει να αξιολογούνται στο πλαίσιο της Ελευθερίας του Τύπου», ενώ ανέφερε πως «η δήλωση του ελληνικού ΥΠΕΞ είναι θετική».

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, το πρωί της Παρασκευής, σε ανακοίνωσή του για το θέμα τόνισε:

«Η ελευθερία έκφρασης και η ελευθερία του Tύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένες στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση αποχής από ύβρεις έναντι της προσωπικότητος οιουδήποτε ατόμου, κατά μείζονα λόγο ξένων ηγετών. Η χρήση υβριστικών εκφράσεων απάδει προς τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας και δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται».

Σημειώνεται πως η αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ προήλθε μετά από πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία», που έγραφε: «Siktir Git Mr. Erdogan» (Αντε γ@@@@@ κ. Ερντογάν»).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.