ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ: Στα ‎€8,5 δισ. οι προτάσεις της Θεσσαλονίκης-Σπεκουλάρει η ΝΔ

11:07 - 21 Σεπ 2020 | Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ: Στα ‎€8,5 δισ. οι προτάσεις της Θεσσαλονίκης-Σπεκουλάρει η ΝΔ
Στο ύψος των 8,5 δισεκ. ευρώ ανέρχονται τα μέτρα που ανακοίνωσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, στη Θεσσαλονίκη. Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ν. Ηρακλείου και αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Χάρης Μαμουλάκης. Χαρακτηριστικά αναφέρει τα εξής:

«Με το πρόγραμμα των άμεσων μέτρων έκτακτης ανάγκης ύψους 8,5 δισ. και το παράλληλο πρόγραμμα μόνιμων μέτρων ύψους 3 δισ., ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έδειξε τον δρόμο εξόδου από την κρίση. Έδωσε απάντηση στα αποσπασματικά και άκρως αναποτελεσματικά μέτρα του «βλέποντας και κάνοντας» του κ. Μητσοτάκη και του πανάκριβου «επιτελικού» του κράτους.

Θα υιοθετήσει ο κ. Μητσοτάκης τις προτάσεις μας; Θα τιθασεύσει τον πολιτικό εγωισμό του προς όφελος της κοινωνίας; Ή θα παραμείνει δέσμιος των νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών που τον έχουν κυριεύσει;».

Την ίδια ώρα η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κάνει λόγο για σπέκουλα της ΝΔ με αφορμή σχόλια για τις ανακοινώσεις του Α. Τσίπρα στα μέτρα στήριξης της εργασίας.

«Το μέτρο αυτό αφορά μόνο τις πληττόμενες επιχειρήσεις, όχι όλες τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Όπως εξάλλου είχαμε ήδη εισηγηθεί στα προγράμματα Μένουμε Όρθιοι 1 και 2. Το μέτρο αυτό, που περιλαμβάνει πλήρη κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών και κάλυψη κατά 40% του μισθού από το κράτος, κοστίζει 350 εκατ. τον μήνα.

Η διάρκεια αυτού του προσωρινού μέτρου, όπως ήδη εξήγησε ο κ. Τσίπρας, αφορά την περίοδο μέχρι η χώρα να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Το συνολικό κόστος των προσωρινών μέτρων που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας ανέρχεται σε 8,5  δισ. και των μόνιμων σε 3 δισ. τον χρόνο.

Οι κύριοι της ΝΔ ας αφήσουν τη σπέκουλα και τα ψέματα για να δικαιολογήσουν ότι έχουν αφήσει τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στο έλεός τους» αναφέρει η κα Αχτσιόγλου.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 11:13 - 21 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.