ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το μήνυμα του Αρχηγού Στόλου προς πολλαπλούς αποδέκτες

12:42 - 21 Σεπ 2020 | Πολιτική
Το μήνυμα του Αρχηγού Στόλου προς πολλαπλούς αποδέκτες
Λίγο πριν τη διαφαινόμενη έναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, όπου θα τεθούν κατά τα φαινόμενα και στρατιωτικά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε ο αρχηγός στόλου αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης.

Στο τηλεγράφημά του (που το ενδιαφέρον είναι ότι δημοσιεύει η φιλοκυβερνητική Καθημερινή) προς τα πληρώματα που επέστρεψαν στους ναυστάθμους, μετά από δυο μήνες παρουσία στο Αιγαίο, σε συνθήκες ακήρυχτου πολέμου, ο αντιναύαρχος, γιος του Ναυάρχου Λυμπέρη, αφού επαινεί το φρόνημα, υποδεικνύει την ανάγκη θωράκισης του ναυτικού αλλά και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο νέας κλιμάκωσης.

Αντίθετα, δηλαδή, με το κλίμα των ημερών (εξαιρουμένου του ΥΠΕΞ) που παραπέμπει σε "καταλλαγή",  πετά το "μπαλάκι" προς την ανώτατη πολιτική ηγεσία. Επίσης, καθώς οι κρίσεις στα ανώτερα κλιμάκια της φυσικής ηγεσίας τονίζει ότι ο στόλος χρειάζεται στοχευμένες ενισχύσεις. Παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι «παρά πόδα».

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Καλή επιστροφή. Αναγνωρίζω ότι χρόνος πιθανής ώρας κατάπλου πάντα υπολείπεται προσδοκιών. Επαναπλέετε και τα απόνερα των πλοίων σας κουβαλάνε σε φίλιες και άξενες ακτές τη θέληση, την ικανότητα, το πείσμα και την αγάπη σας για την πατρίδα.

Η καθολική αναγνώριση και ο σεβασμός στο έργο σας και σε εσάς πολύτιμο αν και ελάχιστο αντίδωρο. Η βεβαιότητα ότι τα νερά τούτα δικά μας είναι και θα μείνουν επιβεβαιώθηκε από τη στάση σας. Τώρα είναι η ώρα των υπολοίπων να την ενισχύσουν.

Είμαι περήφανος για όλους σας. Αφιερώστε χρόνο σε αυτούς που τους λείψατε. Συμμαζέψτε τα πλοία σας. Ξεκουραστείτε.

Κρατήστε τις σημειώσεις των ημερολογίων σας εύκαιρες. Οταν χρειαστεί, τώρα ξέρετε ότι γίνεται. Και θα χρειαστεί».

Γ.Α.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.