ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοδωρικάκος: Διατίθενται άμεσα 4 εκατ. ευρώ στον δήμο Καρδίτσας

09:02 - 23 Σεπ 2020 | Πολιτική
Θεοδωρικάκος: Διατίθενται άμεσα 4 εκατ. ευρώ στον δήμο Καρδίτσας
«Τεράστια απειλή» χαρακτήρισε τον κορονοϊό ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, επισημαίνοντας πως δεν έχουμε περιθώριο να τον υποτιμήσουμε, ενώ αναφερόμενος στη χρήση μάσκας σχολίασε πως δεν είναι μόνο ατομικό είδος προστασίας, αλλά προστατεύει και όλη την κοινωνία. Παράλληλα, ο υπουργός σημείωσε ότι διατίθενται 4 εκατομμύρια ευρώ άμεσα στον δήμο Καρδίτσας.

Μιλώντας στο Ant1 ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε πως «ο κορονοϊός είναι μια τεράστια απειλή και δεν έχουμε περιθώριο να την υποτιμήσουμε. Μπορεί να μας πάει πολύ πίσω».

Όσον αφορά στις μάσκες, τόνισε ότι δεν είναι ατομικό είδος προστασίας. «Με τη μάσκα προστατεύεις όλη την κοινωνία» δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Σημασία έχει να εφαρμοστούν  τα μέτρα ασφαλείας».

Ειδικά για τα σχολεία είπε ότι γίνεται σημαντική προσπάθεια από τη συντριπτική πλειοψηφία των δασκάλων και των παιδιών, ενώ για τις καταλήψεις σημείωσε ότι με αυτές δεν λύνεται κανένα πρόβλημα. «Το κλειστό σχολείο είναι κακό σχολείο» σημείωσε.

Για την επίσκεψή του στην Καρδίτσα και όσα αντίκρισε εκεί, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε: «Είδα θλίψη και απόγνωση γιατί η ζημιά ήταν πολύ μεγάλη. Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Είμαστε εδώ για να κάνουμε πράξη την ελπίδα».

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ακόμη ότι διατίθενται 4 εκατομμύρια ευρώ άμεσα στον δήμο Καρδίτσας. «Έχουν ήδη πιστωθεί στο ταμείο του Δήμου. Από εδώ και πέρα είναι δουλειά του να διατεθούν στις οικογένειες. Αυτό το τριήμερο οι πολίτες μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και ζήτησε χωρίς γραφειοκρατία να δοθούν στους πολίτες τα χρήματα. «Εμείς είπαμε στον Δήμο Καρδίτσας: δώστε τα χρήματα πριν τελειώσει η καταγραφή των ζημιών» πρόσθεσε.

Τέλος, ο υπουργός σημείωσε ότι μίλησε με πολλούς ανθρώπους, τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός, κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στην Καρδίτσα και τόνισε ότι δεν αντιλήφθηκε να υπήρχε κάποια δυσαρέσκεια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.