ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπ.Υγείας: Σύσκεψη για καταγραφή και αύξηση των ΜΕΘ στην Αττική

10:08 - 23 Σεπ 2020 | Πολιτική
Υπ.Υγείας: Σύσκεψη για καταγραφή και αύξηση των ΜΕΘ στην Αττική
Σύσκεψη με αντικείμενο τη σημερινή καταγραφή των κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και την περαιτέρω αύξησή τους στα Νοσοκομεία της Αττικής, πραγματοποιήθηκε το πρωί υπό τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για το σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ Αναστασία Κοτανίδου, ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Στάθης και ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστος Ροϊλός.

Στόχος ήταν να γίνει καταγραφή των διαθέσιμων ΜΕΘ ανά νοσοκομείο, ώστε να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού.

Όπως τόνισε νωρίτερα σε δηλώσεις της η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, η κατάσταση στην Αττική είναι οριακή και εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν ως κλίνες ΜΕΘ Covid-19 και άλλες ΜΕΘ που είναι διαθέσιμες για άλλες περιπτώσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.