ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συρίγος: Ευρωπαϊκά κράτη θα προσπαθήσουν να ακυρώσουν κυρώσεις κατά Τουρκίας

14:45 - 23 Σεπ 2020 | Πολιτική
Συρίγος: Ευρωπαϊκά κράτη θα προσπαθήσουν να ακυρώσουν κυρώσεις κατά Τουρκίας
«Είναι σίγουρο ότι κάποιες χώρες θα προσπαθήσουν να κινηθούν προς ακύρωση των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας. Η θέση πάντως της Κύπρου, της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Αυστρίας, της Ιρλανδίας και του Λουξεμβούργου είναι ότι πρέπει να υπάρξει κατάλογος κυρώσεων» σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελος Συρίγος.

Ο κ. Συρίγος επανέλαβε στο Radio North 98 ότι «η Ελλάδα ζητεί να υπάρχουν κυρώσεις επάνω στο τραπέζι, οι οποίες -εάν η Τουρκία επανέλθει εις βάρος της Ελλάδας- να εφαρμοστούν άμεσα». Διευκρίνισε ωστόσο ότι μέχρι στιγμής ο κατάλογος των κυρώσεων είναι προφορικός. Ο κατάλογος θα λάβει υπόσταση αφού συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής που αναβλήθηκε για 1 και 2 Οκτωβρίου.

Η ερμηνεία που έδωσε ο βουλευτής της ΝΔ στην κίνηση της Τουρκίας να προχωρήσει σε αντι-Navtex ζητώντας την αποστρατιωτικοποίηση της νήσου Λήμνου, λίγο πριν την έναρξη των διερευνητικών επαφών, έγκειται ουσιαστικά στη διαχρονική στάση της:

«Είναι μια κίνηση που υποδηλώνει ότι η Τουρκία μπαίνει στη διαπραγμάτευση, πλησίστια, με όλες τις διεκδικήσεις της επί της τράπεζας των διαπραγματεύσεων. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως εμείς αποδεχόμαστε κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι το τελευταίο διάστημα η Τουρκία είδε από την Ελλάδα αντιδράσεις που δεν περίμενε ιδιαίτερα στο διπλωματικό πεδίο. Η Ελλάδα ξέφυγε από την αμυντική επίκληση του Διεθνούς Δικαίου και έδειξε διάθεση να επιδιώξει ενεργά την εφαρμογή του».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:49 - 23 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.