ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διανομή γευμάτων σε 185.311 μαθητές σε 1227 σχολεία

11:22 - 24 Σεπ 2020 | Πολιτική
Διανομή γευμάτων σε 185.311 μαθητές σε 1227 σχολεία
Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ξεκίνησε φέτος, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η διανομή γευμάτων στις επιλεγμένες σχολικές μονάδες όλης της χώρας. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα ξεκινά να υλοποιείται ήδη από σήμερα σε σχολικές μονάδες της Αττικής και της υπόλοιπης χώρας, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει στο σύνολο σχολείων.

«Μέσα στις συνθήκες της πανδημίας χρειάστηκε πολλή και μεθοδική δουλειά από τις υπηρεσίες του Υπουργείου και του ΟΠΕΚΑ, ο οποίος διαχειρίζεται το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων, ώστε να κατορθώσουμε φέτος για πρώτη φορά τα γεύματα να φτάσουν στα παιδιά από την αρχή του σχολικού έτους. Το καταφέραμε, ωστόσο, χάρη στα γρήγορα αντανακλαστικά των υπηρεσιών μας και 185.000 μαθητές θα έχουν τα γεύματά τους όχι τον Νοέμβριο, όπως συνέβαινε έως τώρα, αλλά ήδη από τον Σεπτέμβριο», επισήμανε σχετικά η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Συνολικά η διανομή γευμάτων απευθύνεται σε 185.311 μαθητές σε 1227 σχολικές μονάδες 74  Δήμων-Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας οι οποίες έχουν επιλεγεί βάσει καθορισμένων κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων. 

Οι σκοποί της δράσης είναι η  κάλυψη των διατροφικών αναγκών των πιο ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, η ενίσχυση της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας στη μαθητική κοινότητα και η εξοικείωση των μαθητών με τη μεσογειακή διατροφή. Το διατροφικό πρόγραμμα εκπονείται από αρμόδιο επιστημονικό φορέα και τα προϊόντα που επιλέγονται για την για την παραγωγή των γευμάτων είναι αποκλειστικά εγχώρια, συντελώντας στην ανάπτυξη της πρωτογενούς εγχώριας παραγωγής.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από πόρους του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.