ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Δένδια–Πομπέo στη Θεσσαλονίκη-Μήνυμα Πάιατ για επενδύσεις και αν. Μεσόγειο

11:04 - 28 Σεπ 2020 | Πολιτική
Συνάντηση Δένδια–Πομπέo στη Θεσσαλονίκη-Μήνυμα Πάιατ για επενδύσεις και αν. Μεσόγειο
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδα και Ηνωμένων Πολιτειών, Νίκου Δένδια και Μάικ Πομπέο, στη Θεσσαλονίκη.

Η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ στην Ελλάδα πραγματοποιείται με φόντο την ελληνοτουρκική ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η συνάντηση με τον Νίκο Δένδια διήρκεσε περίπου 45-50 λεπτά και στη συνέχεια ο κ. Πομπέο αναχώρησε για το ΣΒΕ, όπου θα διεξαχθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την ενέργεια παρουσία και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη. Στη συνέχεια θα υπογραφεί συμφωνία επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη. 

Στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ των δύο ΥΠΕΞ αναμενόταν να βρεθούν ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στον Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας- ΗΠΑ, την αμυντική και ενεργειακή συνεργασία και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

{https://twitter.com/GreeceMFA/status/1310486170036469760}

Στη συνάντηση ήταν παρόντες -μεταξύ άλλων- ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος υποδέχθηκε τον κ. Πομπέο, χθες το βράδυ, κατά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη.

"Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη βόρεια Ελλάδα και θα υποστηρίξουμε τις προσπάθειες της Ελλάδας για οικοδόμηση ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας στην ανατολική Μεσόγειο", έγραψε στο Twitter ο κ. Πάιατ.

{https://twitter.com/USAmbPyatt/status/1310481363624235009}

Ο κ. Πομπέο θα επισκεφθεί επίσης το Εβραϊκό Μουσείο, όπου θα τον υποδεχθεί ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και της Ισραηλτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ, ολοκληρώνοντας έτσι την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη.

Επόμενος σταθμός του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Ελλάδα είναι η Κρήτη και η ναυτική βάση της Σούδας.

«Είμαι κατενθουσιασμένος που βρίσκομαι πίσω στην Ελλάδα, ένα κρίσισμης σημασίας εταίρο των ΗΠΑ με τον οποίο με τον οποίο μοιραζόμαστε κοινό στρατηγικό όραμα. Η δύναμη της διμερούς μας σχέσης βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών και ανυπομονώ για μια παραγωγική επίσκεψη», έγραψε στην πρώτη ανάρτησή του στο Twitter μετά την άφιξή του στην Ελλάδα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.