ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΑΤΟ: Ανακοίνωσε συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για μηχανισμό αποτροπής σύγκρουσης

18:20 - 01 Οκτ 2020 | Πολιτική
ΝΑΤΟ: Ανακοίνωσε συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για μηχανισμό αποτροπής σύγκρουσης
Την ώρα που οι ηγέτες της ΕΕ προσήλθαν για τη Σύνοδο Κορυφής, το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για τη δημιουργία "μηχανισμού αποτροπής σύγκρουσης" στην ανατολική Μεσόγειο.

Πρόκειται ουσιαστικά για το αίσιο τέλος των τεχνικών συζητήσεων που είχαν διεξάγονταν τις τελευταίες εβδομάδες στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΝΑΤΟ, ο μηχανισμός τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα, Πέμπτη 1 Οκτωβρίου και σκοπός του είναι η μείωση του ρίσκου ατυχήματος στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως σημειώνεται, εγκαθίσταται μία απευθείας τηλεφωνική γραμμή μεταξύ στρατιωτικών παραγόντων των δύο χωρών, με στόχο τη διευκόλυνση της αποκλιμάκωσης σε θάλασσα και αέρα.

{https://twitter.com/jensstoltenberg/status/1311675375374786560}

«Χαιρετίζω τη δημιουργία ενός στρατιωτικού μηχανισμού αποκλιμάκωσης, που επιτυγχάνεται μέσω της εποικοδομητικής δέσμευσης της Ελλάδας και της Τουρκίας, δύο κρίσιμοι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Αυτός ο μηχανισμός ασφάλειας μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία του χώρου για διπλωματικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της διαφοράς και είμαστε έτοιμοι να τον αναπτύξουμε περαιτέρω. Θα παραμείνω σε στενή επαφή και με τους δύο συμμάχους», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 19:55 - 01 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.