ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζαχαράκη: Διάλογος με ανοιχτά σχολεία-Το μέτρο αναπλήρωσης θα καλύψει κενά

09:41 - 02 Οκτ 2020 | Πολιτική
Ζαχαράκη: Διάλογος με ανοιχτά σχολεία-Το μέτρο αναπλήρωσης θα καλύψει κενά
Εως τώρα ο τρόπος αντιμετώπισης των καταλήψεων ήταν παιδαγωγικός. Ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί με ανοιχτά σχολεία, δήλωσε στην ΕΡΤ η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα συμμετάσχουν στην τηλεκπαίδευση οι μαθητές που παρεμποδίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν και μέσω κινητών και μέσω σταθερών τηλεφώνων, τόνισε η υπουργός στη δημόσια τηλεόραση και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να λύσει τίποτα η κατάληψη και τα κλειστά σχολεία, σε όποια προβλήματα με ελλείψεις.

Το μέτρο αναπλήρωσης θα έρθει να καλύψει όλα τα παιδιά και τις χαμένες ώρες. Εφαρμόζεται για όλους. Ήδη από πέρυσι από τον Μάρτιο και τον Μάιο πρέπει να καλύψουμε κενά και ήδη χάνεται πολύτιμος χρόνος. Φέτος ήταν η καλύτερη χρονιά από άποψη κενών καθηγητών επεσήμανε, παράλληλα.

Οφείλει το δημόσιο σχολείο να καλύψει τις ανάγκες όπως για παράδειγμα οι μαθητές που ετοιμάζονται για Πανελλαδικές, ανέφερε η κα Ζαχαράκη, γνωστοποιώντας ότι είναι κλειστά 330 Τμήματα σε σύνολο 86.000 Τμημάτων πανελλαδικά.

Υπάρχει παρέμβαση εξωσχολικών παραγόντων. Δεν προτείνουν λύσεις. Η ουσία του σχολείου είναι πρόσβαση σε όλους κατέληξε η υφυπουργός Παιδείας.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:46 - 02 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.