ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέρκελ μετά τη Σύνοδο: Θέλουμε εποικοδομητικούς δεσμούς με την Τουρκία

14:46 - 02 Οκτ 2020 | Πολιτική
Μέρκελ μετά τη Σύνοδο: Θέλουμε εποικοδομητικούς δεσμούς με την Τουρκία
Μετά από μακρές και δύσκολες συζητήσεις η Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών συμφώνησε πως θέλουν εποικοδομητικούς δεσμούς με την Τουρκία, καθώς και ότι θα προστατεύσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως δήλωσε μετά το πέρας της Συνόδου η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Η καγκελάριος σημείωσε ότι «θέλουμε να συζητήσουμε μια ευρωτουρκική συμφωνία με την Άγκυρα». «Θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε μια θετική ευρωτουρκική ατζέντα», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τη Λευκορωσία, δήλωσε ότι άνοιξε ο δρόμος για την επιβολή κυρώσεων, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικές καθώς ενισχύουν όσους θέλουν ελευθερία έκφρασης στη χώρα.

Η Μέρκελ τόνισε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζήτησαν τη σύγκρουση ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και επιδιώκουν μία κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατόν.

Τέλος, σχετικά με το Brexit, η καγκελάριος δήλωσε ότι υπάρχει ακόμη προοπτική για την επίτευξη συμφωνίας για την μελλοντική σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:54 - 02 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.