ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακοινώνεται επένδυση €1 δισ. της Microsoft στην Ελλάδα

12:16 - 04 Οκτ 2020 | Πολιτική
Ανακοινώνεται επένδυση €1 δισ. της Microsoft στην Ελλάδα
Άμεση επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα, της οποίας η προστιθέμενη αξία αναμένεται να αγγίξει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, θα ανακοινώσουν τη Δευτέρα (4/10) το πρωί από το Μουσείο της Ακρόπολης ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού Brad Smith.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι ανακοινώσεις αφορούν στην εγκατάσταση στην Ελλάδα ενός σημαντικού μέρους της νέας τεχνολογικής υποδομής της εταιρείας που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με τις δραστηριότητες cloud services.

Περισσότερα για το περιεχόμενο της επένδυσης θα γίνουν γνωστά στις επίσημες ανακοινώσεις της Δευτέρας, στις 11.00 το πρωί. Η εκδήλωση έχει τον τίτλο "Η Ελλάδα σε νέους ψηφιακούς δρόμους".

micro

Οι νέες δραστηριότητες της Microsoft θα έχουν, σύμφωνα με την Καθημερινή, έδρα στην Αττική και υπενθυμίζεται πως η σχετική συζήτηση είχε ξεκινήσει στο παγκόσμιο οικονομικό Φόρουμ στις αρχές του χρόνου στο Νταβός και στην εκεί συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft.

Η υλοποίησή της επένδυσης εκτιμάται ότι θα βελτιώσει έτι περαιτέρω το επενδυτικό κλίμα για τη χώρα ως κομβικό προορισμό άμεσων ξένων επενδύσεων, αναφέρουν πηγές του Μαξίμου.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:51 - 04 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.