ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Σε 1-2 χρόνια θα ρεφάρουμε τη φετινή χασούρα

15:51 - 04 Οκτ 2020 | Πολιτική
Γεωργιάδης: Σε 1-2 χρόνια θα ρεφάρουμε τη φετινή χασούρα
Ουπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στο Open για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και την αυξημένη αγωνία που υπάρχει για το επιδημιολογικό φορτίο στην πρωτεύουσα, την οικονομία αλλά και τα ελληνοτουρκικά.

Όσον αφορά τον κορονοϊό και το πιθανό κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης στις 10μ.μ. ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε «Με ρώτησαν για την Ολλανδία και Βέλγιο όπου ισχύει το μέτρο και αν σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε κάτι τέτοιο κι εδώ. Ουδέποτε είπα ότι θα κλείνουν στις δέκα» ξεκαθάρισε και τόνισε: «Όλα εξαρτώνται από εμάς. Αν δεν βάλουμε μυαλό κανείς δε ξέρει τι μέτρα θα ληφθούν στο μέλλον. Τώρα οι αριθμοί κρουσμάτων είναι σχετικά μικροί και η Ελλάδα παραμένει πολύ χαμηλά σε σχέση με άλλες χώρες. Όμως αν τα 400 κρούσματα την ημέρα γίνουν 4000, είναι ένα κλικ. Οι επόμενοι τρεις μήνες και μέχρι να βγει το εμβόλιο ενδεχομένως θα είναι δύσκολοι μήνες, ίσως οι χειρότεροι στην περίοδο της πανδημίας».

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στην οικονομία υπογραμμίζοντας ότι η πρόβλεψη του ΚΕΠΕ για ύφεση είναι 7,7% ενώ του ΔΝΤ 9%. «Τα ξένα ινστιτούτα σιγά σιγά πλησιάζουν την πρόβλεψη της κυβέρνησης. Η ελληνική οικονομία έχει σταθεί όρθια με όλα τα προβλήματα του έτους. Το ΔΝΤ είπε ότι αυτό έγινε λόγω των εκτεταμένων μέτρων που πήρε η κυβέρνηση. Αν υπάρξει το εμβόλιο τότε το 2021 θα είναι έτος ισχυρής ανάκαμψης. Το ΔΝΤ δίνει 5% ανάκαμψη, το ΚΕΠΕ 6%. Τη φετινή χασούρα θα την έχουμε ρεφάρει σε 1-2 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ενώ σημείωσε ότι σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί η πρόταση Πισσαρίδη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.