ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνοτουρκικά: Αναβλήθηκε ο νέος γύρος τεχνικών διαπραγματεύσεων στο ΝΑΤΟ

09:37 - 05 Οκτ 2020 | Πολιτική
Ελληνοτουρκικά: Αναβλήθηκε ο νέος γύρος τεχνικών διαπραγματεύσεων στο ΝΑΤΟ
Ελλάδα και Τουρκία αποφάσισαν την Κυριακή την αναβολή του επόμενου γύρου διαβουλεύσεων για την Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Anadolu.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η έβδομη συνάντηση σχεδιάζονταν να πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ, όπου οι στρατιωτικές αντιπροσωπείες των δυο πλευρών θα συζητούσαν τεχνικές λεπτομέρειες για τον συντονισμό της ασφαλούς λειτουργίας των μονάδων τους στην περιοχή.

Και οι δυο πλευρές συμφώνησαν να καθυστερήσει η συνάντηση, για τεχνικούς λόγους, ενώ κατά τις πηγές που επικαλείται το Anadolu, συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται πως αυτή η σειρά των τεχνικών διαβουλεύσεων ξεκίνησαν στις 10 Σεπτεμβρίου, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Τούρκου προέδρου με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ. Ο τελευταίος γύρος είχε πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, θα επισκεφτεί αύριο Τρίτη 6 Οκτωβρίου την Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Δένδια και Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:47 - 05 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.