ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί δεν αξιοποιήθηκε το ΕΣΠΑ στην αντιμετώπιση της πανδημίας;

21:34 - 05 Οκτ 2020 | Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί δεν αξιοποιήθηκε το ΕΣΠΑ στην αντιμετώπιση της πανδημίας;
Επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατέθεσαν 54 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του βουλευτή Μεσσηνίας και τομεάρχη Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, με θέμα: "Αξιοποίηση του ΕΣΠΑ για την αντιμετώπιση των υγειονομικών, οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού".

Ειδικότερα, οι βουλευτές κάνουν λόγο για "πολύμηνη αδράνεια της κυβέρνησης από την περίοδο της καραντίνας έως σήμερα, ένα διάστημα στο οποίο όφειλε να έχει προβεί σε ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, να έχει προετοιμάσει το άνοιγμα των σχολείων και να έχει σχεδιάσει τη λειτουργία των κοινωνικών υποδομών με ασφάλεια για όλους".

Πόσο μάλλον, συνεχίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ "όφειλε να έχει προχωρήσει σε ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα στήριξης της κοινωνίας και της οικονομίας, όπως εξ αρχής είχε επισημάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτοντας το κοστολογημένο πρόγραμμά του 'Μένουμε Όρθιοι'".

Αναλυτικά, οι βουλευτές ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό:

  1. Για ποιο λόγο δεν αξιοποιήσατε το ΕΣΠΑ 2014-2020 για την χρηματοδότηση κρίσιμων μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας, ειδικά στον τομέα της υγείας της παιδείας και της κοινωνικής πρόνοιας, δεδομένων των σημαντικών πόρων και της πρωτοφανούς ευελιξίας που διαθέτει πλέον η χώρα μας από την τροποποίηση των σχετικών κανονισμών της ΕΕ;
  2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε, έστω και τώρα, να αξιοποιήσετε τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν δράσεις και μέτρα για την ενίσχυση των δημόσιων κοινωνικών υποδομών (υγεία, παιδεία, μεταφορές) και τη στήριξη επιχειρήσεων, εργαζόμενων και νοικοκυριών που δοκιμάζονται σκληρά από την πανδημία;
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.