ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Kαταγγελία Βαρουφάκη πως τον έβρισε άνδρας των ΜΑΤ

14:10 - 07 Οκτ 2020 | Πολιτική
Kαταγγελία Βαρουφάκη πως τον έβρισε άνδρας των ΜΑΤ
Σοβαρή καταγγελία από τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη για χυδαίες εκφράσεις άντρα των ΜΑΤ προς το πρόσωπό του, έξω από το Εφετείο.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 βρέθηκε στο Εφετείο για να ακούσει την ανάγνωση της ετυμηγορίας για τη Χρυσή Αυγή, ενώ ήταν παρών και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που τη διαδέχτηκαν μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών που έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Όπως κατήγγειλε ο Γιάνης Βαρουφάκης, στην προσπάθειά του να κατευνάσει τα πνεύματα εν μέσω μίας αποπνικτικής από τη χρήση των χημικών ατμόσφαιρας, απευθύνθηκε σε έναν άνδρα των ΜΑΤ, ζητώντας να σταματήσει η ρίψη δακρυγόνων που δυσκόλευε αρκετούς ανθρώπους.

Ο διάλογος που ακολούθησε, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη:

"Αφού άρχισαν τα δακρυγόνα, περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν αποφάνθηκα σε άνδρα των ΜΑΤ: 'Μην ρίχνετε άλλο, να απομακρυνθούν οι μεγαλύτεροι'. 'Αντε γ..." μου απαντά. Του είπα ότι είμαι βουλευτής. 'Άλλος ένας λόγος να σε γ... αρχ..." μου απαντά".

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 εξαπέλυσε επίθεση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αναφέροντας πως "η Χρυσή Αυγή ζει και βασιλεύει μέσα στα σώματα ασφαλείας τα οποία εσείς σπρώχνετε στον αυταρχισμό", ενώ παράλληλα του ζήτησε την καθαίρεση όλων των αξιωματικών που ήταν υπεύθυνοι των ΜΑΤ στο σημείο, αλλιώς "θα είστε ηθικός αυτουργός της δήλωσης άνδρα των ΜΑΤ, σε εμένα προσωπικά, που ισοδυναμεί με στοχοποίηση βουλευτών από την Αστυνομία".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.