ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βερβεσός (ΔΣΑ): Η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων

17:19 - 07 Οκτ 2020 | Πολιτική
Βερβεσός (ΔΣΑ): Η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός σε δήλωσή του αναφέρει ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη με την σημερινή απόφασή της που χαρακτήρισε τη «Χρυσή Αυγή» ως εγκληματική οργάνωση, στάθηκε στο ύψος περιστάσεων και δίκασε σύμφωνα με το Σύνταγμα και το Νόμο.

«Σήμερα, με την απόφαση για τον χαρακτηρισμό της “Χρυσής Αυγής” ως εγκληματικής οργάνωσης, η Ελληνική Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος περιστάσεων, δίκασε σύμφωνα με το Σύνταγμα και το Νόμο και πάντα υπό το φως των πραγματικών περιστατικών που αποδείχθηκαν κατά την πολυετή ακροαματική διαδικασία», τόνισε ο κ. Βερβεσός.

«Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι και οι Έλληνες δικηγόροι, διαχρονικά, δεν αναγνωρίσαμε με τη στάση μας τη Χρυσή Αυγή ως κόμμα που ανήκει στο Συνταγματικό τόξο, όσο αυτή συμμετείχε στη Βουλή, πιστοί πάντα στις παραδόσεις του Σώματος και την ιστορία των αντιφασιστικών αγώνων μας. Η στάση μας αυτή δικαιώθηκε και με την σημερινή εμβληματική δικαστική απόφαση του Εφετείου που επιβεβαιώνει και την πρόσφατη νωπή λαϊκή ετυμηγορία στις βουλευτικές εκλογές του 2019, η οποία έθεσε τη Χρυσή Αυγή εκτός Κοινοβουλίου. Καλούμε τους Έλληνες δικηγόρους σε διαρκή αγωνιστική και δημοκρατική επαγρύπνηση, για να μη ζήσουμε στο μέλλον πάλι τέτοιου είδους φαινόμενα», πρόσθεσε στη δήλωσή του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.