ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βόμβα» Παρασκευόπουλου: Έχει δίκιο ο Κοντονής για τον Ποινικό Κώδικα

15:37 - 08 Οκτ 2020 | Πολιτική
«Βόμβα» Παρασκευόπουλου: Έχει δίκιο ο Κοντονής για τον Ποινικό Κώδικα
Στα άκρα οδηγείται η ρήξη εντός του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την αναθεώρηση του ποινικού κώδικα η οποία ενδέχεται να φέρει ελαφρύτερες ποινές για τα καταδικασθέντα μέλη της Χρυσής Αυγής. Πλέον στο πλευρό του Σταύρου Κοντονή τάχθηκε και ο Καθηγητής Ποινικού Δικαίου και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Μιλώντας στον Realfm ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι "είναι σωστό αυτό που λέει ο Κοντονής".

"Είναι σωστό αυτό που λέει ο Κοντονής ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να μην προχωρήσει στην αλλαγή του Ποινικού κώδικα και ενώ ήταν έτοιμο το έργο να προωθηθεί αργότερα", ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ όμως θεώρησε ότι ένα έργο που τελείωσε κατά την διάρκεια της θητείας του δεν έπρεπε να περιμένει".

Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλος, "για να έχουμε στο σύνολο του έναν νέο κώδικα προτιμότερο στο σύνολο του από τον προηγούμενο, καθώς περιέχει 450 άρθρα, πέρασαν και κάποιες επιμέρους ρυθμίσεις που είναι προβληματικές και δεν το αρνούμαι ότι είναι προβληματικές και κάποιες από αυτές και άστοχες".

"Η ιδιομορφία είναι ότι όταν ψηφίζεται ένας κώδικας ψηφίζεται ως ένα άρθρο στο σύνολο του και δεν μπορεί να γίνει διόρθωση σε επιμέρους ρυθμίσεις", συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας ο Νίκος Παρασκευόπουλος τόνισε όμως ότι "αυτές οι διορθώσεις μπορούν να γίνουν αργότερα άλλα η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε τον πολιτικό χρόνο για να της κάνει... τον ψήφισε και έφυγε. Εκ του αποτελέσματος θα σας έλεγα ότι η γνώμη μου σήμερα θα ήταν διαφορετική σε επιμέρους άρθρα, όχι στο σύνολο του".

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, ανακοινώνοντας την παραίτηση του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής άφησε να εννοηθεί ότι οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα το 2019 αφορούσαν και τις συνέπειες από υποθέσεις όπως η τραγωδία στο Μάτι ενώ ταυτόχρονα τόνισε πως ευθύνονται για τις μειωμένες ποινές στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:50 - 08 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.