ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακλήθηκε και επισήμως ο διορισμός Ζαρούλια στη Βουλή

19:47 - 09 Οκτ 2020 | Πολιτική
Ανακλήθηκε και επισήμως ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή, ενώ αναμένεται η έκδοση της απόφασης στο φύλλο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Βουλή διαβιβάστηκε το βούλευμα παραπομπής της ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, στοιχείου που ούτως ή άλλως αποτελεί αιτία απόρριψης για ανάληψη θέσης σε δημόσια υπηρεσία.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, αναμένεται να στείλει φάκελο στον εισαγγελέα, με τον οποίο θα ζητά τη δίωξη της Ελένης Ζαρούλια και για το αδίκημα της ψευδούς δήλωσης. 

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η Ελένη Ζαρούλια κατέθεσε ψευδή δήλωση, προκειμένου να πετύχει τον διορισμό της ως μετακλητή υπάλληλος στην Βουλή και σε θέση που δικαιούται ο σύζυγός της Νίκος Μιχαλολιάκος ως πρώην πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ελένη Ζαρούλια στην κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων που συνόδευαν τη σχετική της αίτηση δήλωσε ψευδώς ότι δεν διώκεται για κανένα αδίκημα κακουργηματικού ή πλημελληματικού χαρακτήρα. Όπως είναι γνωστό, το συγκεκριμένο πρόσωπο κρίθηκε ένοχο για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Υπο αυτά τα δεδομένα είναι πιθανό να αποσταλούν προς την αρμόδια εισαγγελία όλα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν το αδίκημα της ψευδούς δήλωσης.

Ωστόσο, την ίδια ώρα αξιωματούχοι του κοινοβουλίου εκφράζουν έντονο προβληματισμό για την αρμόδια διεύθυνση της Βουλής που όφειλε να ελέγξει την αρτιότητα των εγγράφων που κατέθεσε η Ελενη Ζαρούλια.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.