ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χατζηδάκης: Δρομολογήθηκε το νέο πακέτο μειωμένων τιμολογίων της ΔΕΗ

12:18 - 10 Οκτ 2020 | Πολιτική
Χατζηδάκης: Δρομολογήθηκε το νέο πακέτο μειωμένων τιμολογίων της ΔΕΗ
Η κυβέρνηση έχει ήδη δρομολογήσει νέο πακέτο εκπτώσεων και μειωμένων τιμολογίων της ΔΕΗ, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον Ant1.

Παράλληλα, σημείωσε ότι στο πλαίσιο της εμπορικής πολιτικών και των ιδιωτικών παρόχων ρεύματος, υπάρχουν ανάλογες προσφορές και πρόσθεσε πως ολοκληρώνεται και στην Ελλάδα το πλαίσιο για την ρύθμιση της αγοράς ενέργειας, όπως υπάρχει σε όλες τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να μην μπορούν να υπάρξουν πολιτικές παρεμβάσεις για ακραίες εκπτωτικές πολιτικές που μπορεί να οδηγήσουν σε νέες οικονομικές περιπέτειες και να δημιουργήσει τεράστια χρέη στην ΔΕΗ.

Μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε «θέμα αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς» την πρωτοβουλία του, με την οποία υπήρξαν κυρώσεις από την ΔΕΗ στον υπάλληλο της που κακοποίησε βάναυσα σκύλο στα Χανιά.

Όσον αφορά τη δίκη της Χρυσής Αυγής και τον Ποινικό Κώδικα, ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε ακατανόητες τις πράξεις του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει τον Ποινικό Κώδικα που ευνόησαν τη Χρυσή Αυγή, όπως καταγγέλλει και ο Σταύρος Κοντονής, υπενθυμίζοντας ότι ο τότε Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έλεγε ότι θα προσμετρηθούν κανονικά οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Ο υπουργός υπενθύμισε πως ο Σταύρος Δήμας αρνήθηκε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής και συμπλήρωσε πως το κόμμα του καταγράφει ορισμένα στοιχεία γύρω από την Χρυσή Αυγή, όπως οι αναφορές του κ. Κοντονή, οι αλλαγές του Ποινικού Κώδικα και οι δηλώσεις στελεχών όπως ο Γ. Κατρούγκαλος, ενώ σχετικά με τον ακυρωθέντα διορισμό της Ελένης Ζαρούλια στην Βουλή είπε ότι θα πρέπει να ελέγξει ο καθένας και από ποια Κυβέρνηση υιοθετήθηκαν και ψηφίστηκαν οι σχετικές διατάξεις.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε, τέλος, ότι η κυβέρνηση, μέσω νομοθετικών πρωτοβουλιών, θα αντιμετωπίσει ζητήματα που έχουν ανακύψει, με αφορμή την δίκη της Χρυσής Αυγής, όπως η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:24 - 10 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.