ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοντονής: Αντί να με «πυροβολούν», ας αναλάβουν την πολιτική ευθύνη

13:09 - 11 Οκτ 2020 | Πολιτική
Κοντονής: Αντί να με «πυροβολούν», ας αναλάβουν την πολιτική ευθύνη
«Αν είναι αλήθεια αυτά που λέω» για τον Ποινικό Κώδικα, «πρέπει να γίνει ανάληψη πολιτικής ευθύνης. Αντ' αυτού, “πυροβολούμαι” εγώ».

Αυτό εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος χαρακτήρισε ξανά για κόμμα «σοβιετικού τύπου» τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι στην Κεντρική Επιτροπή «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν».

Ειδικότερα, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 λίγο μετά την «επεισοδιακή» διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κοντονής τόνισε ότι «ουδέποτε έκανα αναπαραγωγή των ισχυρισμών της ΝΔ» εξήγησε ο κ. Κοντονής, επιμένοντας στα περί «σταλινισμού» και συκοφαντιών από την Κουμουνδούρου.

Όπως εξήγησε, για το ζήτημα των ποινών που προέβλεπε ο Ποινικός Κώδικας που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, «το πρώτο που με είχε ενοχλήσει πάρα πολύ, ήταν η μετατροπή της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα». Το δεύτερο, όπως είπε, «ήταν οι παρελκόμενες ποινές και η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των μελών της ΧΑ, σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης, όπως συνέβη στο Εφετείο, που αποφάσισε ότι αποτελεί εγκληματική οργάνωση».

«Το 70%-80% του σχεδίου νόμου είχε πολύ θετικές διατάξεις, προς την σωστή κατεύθυνση» σημείωσε πάντως, τονίζοντας ωστόσο ότι υπήρχαν και προβληματικά σημεία, για τα οποία ο ίδιος είχε προειδοποιήσει τους τότε συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι «θα τα βρούμε μπροστά μας».

Κόμμα σοβιετικού τύπου

Παράλληλα, αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και την κατάσταση με τις αντεγκλήσεις και τις αναρτήσεις, ο πρώην υπουργός είπε ότι «η εικόνα που δίνει το κόμμα σήμερα με δυσαρεστεί ιδιαίτερα, ειδικά όταν έχεις απέναντί σου μια κυβέρνηση που τα έχει κάνει μαντάρα σε όλα».

Σχετικά με τις ανακοινώσεις της Κουμουνδούρου εναντίον του, σημείωσε ότι «δεν γνωρίζω ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν την επίθεση και ούτε μ' ενδιαφέρει να το μάθω», προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «αν θέλουμε να φτιάξουμε κόμμα σοβιετικού τύπου, εμένα αυτό δεν μ' αφορά».

«Εγώ στο κόμμα μου δεν έχω κάνει λογαριασμό» συνέχισε ο Σταύρος Κοντονής, αναφέροντας «το λέω στην Κεντρική Επιτροπή και... τρεις λαλούν και δυο χορεύουν», ενώ αποκάλυψε ότι ουδέποτε κλήθηκε από το κόμμα του να κάνει τον απολογισμό της θητείας του σε δύο υπουργικές θέσεις.

«Αν είναι αλήθεια αυτά που λέω, πρέπει να γίνει ανάληψη πολιτικής ευθύνης. Αντ' αυτού, “πυροβολούμαι” εγώ» κατέληξε ο κ. Κοντονής.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:05 - 11 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.