ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίθεση Ακσόι σε Δένδια: «Γελοίοι» οι ισχυρισμοί για τα Βαρώσια

18:56 - 11 Οκτ 2020 | Πολιτική
Την δυσφορία του για τη συνέντευξη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» εξέφρασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, ο οποίος προέβη σε μία νέα προκλητική δήλωση.

Ειδικότερα, ο Ακσόι χαρακτήρισε «αβάσιμα» τα όσα ανέφερε ο κ. Δένδιας, υποστηρίζοντας πως «οι διερευνητικές συνομιλίες σταμάτησαν το 2016 κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας. Ο ισχυρισμός ότι για αυτό ευθύνεται η Τουρκία έχει ως στόχο να παραπλανήσει το κοινό».

Στο ίδιο πνεύμα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας υποστηρίζει ότι ούτε ο ισχυρισμός πως τότε αντιμετωπίστηκε μόνο ένα ζήτημα αντικατοπτρίζει την αλήθεια, λέγοντας ότι «ο σκοπός αυτών των διαπραγματεύσεων αυτών είναι η επίλυση όλων των αλληλένδετων θεμάτων μεταξύ των δύο χωρών».

Αναφερθείς δε στα Βαρώσια, ο κ. Ακσόι είπε ότι «είναι γελοίοι οι ισχυρισμοί πως οι άνθρωποι που κολυμπούν στην περιοχή παραβιάζουν τη διεθνή ασφάλεια και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Τέλος, επανέλαβε πως οι «οι απειλές και οι εκβιασμοί δεν θα λειτουργήσουν» και κατηγόρησε την ελληνική πλευρά για έλλειψη ειλικρίνειας, καθώς «αφενός, λέει ότι είναι έτοιμη να συζητήσει μαζί μας, και από την άλλη συνεχίζει να εμπλέκεται σε ενέργειες και δραστηριότητες που αυξάνουν την ένταση».

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.