ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέτσας: Απαιτείται εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων, όχι λήψη νέων

15:06 - 12 Οκτ 2020 | Πολιτική
Στην εφαρμογή του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον κορονοϊό αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, υπογραμμίζοντας πως «ο χάρτης αυτός δείχνει ότι τα μέτρα που έχουμε λάβει για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό, είναι πολλά. Και αυτό που απαιτείται αυτή τη στιγμή είναι η εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων, όχι η λήψη νέων».

Μιλώντας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας επανέλαβε τον τρόπο με τον οποίο κατηγοριοποιούνται οι περιοχές της ελληνικής επικράτειας σε τέσσερα επίπεδα τονίζοντας παράλληλα πως «η Πολιτεία εντείνει συνεχώς τους ελέγχους της, ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή συμμόρφωση».

Ο κ. Πέτσας υπενθύμισε επίσης ότι «από σήμερα μπαίνει σε εφαρμογή σχέδιο επέκτασης της λειτουργίας 161 Κέντρων Υγείας και 42 Περιφερειακών Ιατρείων, είτε σε 24ωρη βάση, είτε έως τις 10 το βράδυ, ώστε να διαχειρίζονται περιστατικά κορονοϊού και να συμβάλουν στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων».

«Υπήρξαν για τον σκοπό αυτό, εκπαίδευση προσωπικού, προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας και χωροταξικές αλλαγές, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν θέσει οι επιστήμονες», επεσήμανε. 

«Παράλληλα, προχωρά η ενίσχυση του Συστήματος Υγείας με νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ήδη από την Παρασκευή άρχισαν να μπαίνουν 50 νέες Μ.Ε.Θ. στο νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» και θα ακολουθήσει η παράδοση επιπλέον κλινών προκειμένου να φτάσουμε από τις 565 που ήταν το 2019 στις 1.200 που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος», τόνισε.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:12 - 12 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.