ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρυσή Αυγή: Απορρίφθηκε το αίτημα Λαγού-Το ενδιαφέρον στρέφεται στις ποινές

19:19 - 12 Οκτ 2020 | Πολιτική
Χρυσή Αυγή: Απορρίφθηκε το αίτημα Λαγού-Το ενδιαφέρον στρέφεται στις ποινές
Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Ιωάννη Λαγού, που ζητούσε την εξαίρεση των μελών του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Με τη νέα του σύνθεση το Εφετείο απέρριψε το αίτημα. Η πρόεδρος, έπειτα από διαβούλευση τριών ωρών, ανακοίνωσε πως απορρίπτεται η αίτηση του Ι. Λαγού, όπως είχε προτείνει νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας.

Η πρόεδρος είπε μεταξύ άλλων: «Ο Ιω. Λαγός υποστήριξε ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητας του από ΜΜΕ, Πρόεδρο Δημοκρατίας και πολιτικούς. ΤΟ ΕΔΔΑ έχει κρίνει ότι οι δημόσιες δηλώσεις αποτελούν παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας. Πλην όμως αυτές οι δηλώσεις έγιναν εκτός δικαστηρίου. Δεν προέκυψαν πράξεις ή παραλείψεις του δικαστηρίου που να μπορούν να δικαιοιολογήσουν μεροληψία».

Κρίθηκε δηλαδή ότι οι όποιες δηλώσεις διεπράχθησαν εκτός δικαστηρίου, δεν άσκησαν επιρροή και δεν προέκυψε από καμία δικαστική ενέργεια η παράλειψη του Δικαστηρίου κάποιο στοιχείο που να θεμελιώνει δυσπιστία κατά των κατηγορουμένων.

Θυμίζουμε πως πριν από τη διακοπή το δικαστήριο είχε ανακοινώσει την απόφασή του να μην αναγνωρίσει ελαφρυντικά στους καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Απομένει να μάθουμε τις ποινές που θα τους επιβληθούν. Ωστόσο, η διαδικασία θα συνεχιστεί την Τρίτη με την πρόταση της εισαγγελέως για τις ποινές στις 11 το πρωί της Τρίτης.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.