ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H δικαιολογία Ερντογάν για την επιστροφή του Ορούτς Ρέις

12:55 - 14 Οκτ 2020 | Πολιτική
H δικαιολογία Ερντογάν για την επιστροφή του Ορούτς Ρέις
Το Oruc Reis επέστρεψε στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς η Ελλάδα και η Κύπρος δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους, ισχυρίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη, συνεχίζοντας

Στη διάρκεια ομιλίας του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) ο Ερντογάν ανέφερε χαρακτηριστικά: «το σκάφος μας Ορούτς Ρέις επέστρεψε στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε στο πεδίο την απαραίτητη απάντηση στην Ελλάδα και την ‘’ελληνοκυπριακή διοίκηση’’, που δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που πραγματοποιήθηκανστο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ». 

Η Τουρκία επιχειρεί το τελευταίο διάστημα να παρουσιάσει την Ελλάδα ως την πλευρά που ευθύνεται για το «ναυάγιο» των διερευνητικών επαφών, ενώ παράλληλα προσπαθεί να επικοινωνήσει διεθνώς πως δεν είναι σωστό να περιορίζει τις κινήσεις στην ανατολική Μεσόγειο η υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου.

Ο Ερντογάν δοκιμάζει τις αντοχές της Ελλάδας, αλλά φυσικά και της Ευρώπης, την οποία βλέπει άτολμη στο ζήτημα των κυρώσεων. Την Πέμπτη πάντως η Ελλάδα θα επαναφέρει αυτό το αίτημα στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, που είναι προγραμματισμένη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.