ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Τουρκία «κράτησε» 20’ στον αέρα το ελληνικό κυβερνητικό αεροσκάφος

09:30 - 15 Οκτ 2020 | Πολιτική
Η Τουρκία «κράτησε» 20’ στον αέρα το ελληνικό κυβερνητικό αεροσκάφος
Σε νέα πρόκληση, αυτή τη φορά σε βάρος επίσημης αποστολής του ελληνικού ΥΠΕΞ, προέβη η Τουρκία, το βράδυ της Τετάρτης λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η Τουρκία κράτησε επί 20 λεπτά στον αέρα το αεροσκάφος που μετέφερε τον Νίκο Δένδια στο πλαίσιο του ταξιδιού του στο Ιράκ.

Το περιστατικό σημειώθηκε πάνω από τα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ, καθώς η Άγκυρα αρνήθηκε να χορηγήσει άδεια υπερπτήσης στο αεροσκάφος. Το ελληνικό αεροσκάφος επέστρεφε από τη Βαγδάτη στην Αθήνα και οι κυβερνήτες είχαν λάβει κανονικά τις προβλεπόμενες άδειες από τις τουρκικές αρχές.

Ειδικότερα, οι τουρκικές αρχές ειδοποιήθηκαν για τη VIP πτήση και έδωσαν έγκριση την οποία, ωστόσο απέσυραν καθώς προσέγγιζε στα σύνορα. Ξεκίνησε έντονη διπλωματική επικοινωνία και το αεροσκάφος υποχρεώθηκε να χαμηλώσει ύψος και να κάνει κύκλους μέχρι να διευθετηθεί το θέμα, ενώ τέθηκε ζήτημα για το κατά πόσο υπάρχει κίνδυνος επάρκειας καυσίμων.

Μετά απο νέα επικοινωνία, οι τουρκικές αρχές έδωσαν αδεια και το αεροσκάφος έφθασε στο στρατιωτικό αεροδρομιο της Ελευσίνας με σημαντική καθυστέρηση.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:07 - 15 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.