ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάιατ: Προχωρά η συμπαραγωγή φρεγατών στα ελληνικά ναυπηγεία

19:09 - 15 Οκτ 2020 | Πολιτική
Πάιατ: Προχωρά η συμπαραγωγή φρεγατών στα ελληνικά ναυπηγεία
Πολύ κοντά στην αποδοχή της αμερικανικής πρότασης να αγοράσει τις αμερικανικές φρεγάτες φαίνεται ότι βρίσκεται η Ελλάδα, καθώς ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, σχεδόν ανακοίνωσε το πρόγραμμα, συνδυάζοντάς το με την εξαγορά των ναυπηγείων.

Σε διαδικτυακή συζήτηση που διοαργάνωσε το ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο στο πλαίσιο της έκθεσης AUSA 2020, ο Αμερικανός πρέσβης χαρακτήρισε «μοναδική» την αμερικανική πρόταση για συμπαραγωγή των 3 από τις 4 φρεγάτες εδώ στην Ελλάδα.

«Η πρόταση για συμπαραγωγή συνδυάζεται με την προσπάθεια να αγοράσει η αμερικανική εταιρία ONEX τα ναυπηγεία Ελευσίνας. Είναι σημαντικό που η ONEX στηρίζεται από την αμερικανική  DFC (International Development Finance Corporation)», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάιατ και πρόσθεσε ότι ελπίζει σε ολοκλήρωση του σχεδίου στο τέλος Οκτωβρίου.

"Το βλέπουμε ως ένα μέσο για την ενίσχυση της Ελλάδας και την παροχή υποστήριξης ειδικά στον τομέα της βιομηχανίας ενέργειας. Η ONEX είναι ήδη πιστοποιημένη απο το αμερικανικό Ναυτικό για να παρέχει υπηρεσίες στα ναυπηγεία της Σύρου", συμπλήρωσε.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι το τελευταίο διάστημα έχει έρθει στην Ελλάδα και ομάδα ειδικών του αμερικανικού ναυτικού και επισκέφθηκε τα ναυπηγεία.

Όλα τα παραπάνω συνδέονται και με την επίσκεψη του βοηθού ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:16 - 15 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.